Στις 11 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα για το διδακτικό έτος 2023-24, ενώ ήδη από την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου επιστρέφουν στα πόστα τους και οι εκπαιδευτικοί.

Η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με αλλαγές στο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο, τις οποίες προβλέπει απόφαση της υφυπουργού Παιδείας, Δόμνας Μιχαηλίδου και η οποία διευρύνει το ωράριο της πρόωρης αποχώρησης των μαθητών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση, για το σχολικό έτος 2023-24 οι μαθητές των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων όπου εφαρμόζεται το αναβαθμισμένο πρόγραμμα, θα έχουν τη δυνατότητα αποχώρησης όχι μόνο στις 15:50 ή στις 17:30, αλλά και στις 14:55 προς διευκόλυνση των γονέων και κηδεμόνων.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε σχετικά ότι: «Στόχος μας είναι η διαρκής ποιοτική αναβάθμιση των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων αλλά και η διευκόλυνση και η ευελιξία των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών. Γι’ αυτό και για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σε λίγες μέρες, προχωρούμε στην διεύρυνση της δυνατότητας πρόωρης αποχώρησης των μαθητών στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και από τις 14:55. Ενισχύουμε με κάθε τρόπο την εμπιστοσύνη στο ολοήμερο σχολείο, στηρίζοντας τους εργαζόμενους γονείς και τις οικογένειές τους».