Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του ο αποκαλούμενος «εμπρηστής του Αυλώνα».

Ο 45χρονος πρώην δικηγόρος-αμπελουργός, ο οποίος έδωσε εξηγήσεις κατηγορούμενος για εμπρησμό από πρόθεση, αδίκημα που τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος, φέρεται να δήλωσε αθώος. Ανακριτής και εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς του και αποφάσισαν την προφυλάκιση του 45χρονου διατάσσοντας παράλληλα τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ισχύει ο ισχυρισμός του, ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Από την πρώτη στιγμή ο κατηγορούμενος, μέσω του συνηγόρου του, Κ. Γώγου έδωσε το στίγμα της υπερασπιστικής του γραμμής αρνούμενος την κατηγορία, επικαλούμενος «πρόβλημα ψυχιατρικής φύσης που χρήζει άμεσης θεραπείας» και κάνοντας λόγο για «εξιλαστήριο θύμα». Σε περίπτωση που η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη διαπιστώσει ότι ο κατηγορούμενος πάσχει από κάποια ψυχική νόσο, σύμφωνα με το συνήγορο του, η κράτηση του θα συνεχιστεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Γώγο στο πλαίσιο της έρευνας για τις φωτιές είχε προσαχθεί κι άλλος ύποπτος ο οποίος, όμως, δεν συνελήφθη.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου δεν υπάρχει βίντεο που να τον δείχνει να βάζει φωτιά. Ωστόσο, σύμφωνα με τις αρχές, έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον τρεις ενέργειες του κατηγορούμενου ενώ σημειώνεται πως στο σπίτι του εντοπίστηκαν προσανάματα, ένα φλόγιστρο και πευκοβελόνες.