Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στους Σπαρτιάτες μετά και τη χθεσινή εμφάνιση του προέδρου του κόμματος Βασίλη Στίγκα στη Βουλή, ο οποίος εμφανίστηκε μόνος του χωρίς τους βουλευτές του.

Ο κ. Στίγκας μίλησε σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή για τους βουλευτές του, ενώ τόνισε πως έχει αρκετές ιδεολογικές διαφορές με τον Ηλία Κασιδιάρη. Παράλληλα τόνισε πως δέχεται εκβιασμούς.

«Έχετε πλέον κοινοβουλευτική ομάδα;» ρωτήθηκε ο κ. Στίγκας. «Μέχρι στιγμής θεωρητικά είναι 8 βουλευτές. Πρακτικά θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Εκείνο που έχω να τονίσω είναι ότι η ψευδής ανακοίνωση που έβγαλαν οι βουλευτές χθες και υπογράφουν και καλά οι 11… δεν είναι σε καμία περίπτωση και οι 11. Οι αντάρτες είναι πολύ λιγότεροι».

«Πλαστογράφησαν την υπογραφή των υπολοίπων;» ρωτήθηκε στη συνέχεια, για να απαντήσει: «Βεβαίως και είναι η δεύτερη φορά που το κάνουν αυτό. Βεβαίως έχω αποδείξεις και συγκεκριμένα ο ένας εχθές ήταν εκτός Αθηνών. Ορισμένοι, όπως οι τρεις που διέγραψα, που πρωτοστατούν στην ανταρσία κι όχι μόνο – γιατί υπήρχε και προσυνεννόηση με κάποιους εξωθεσμικούς κύκλους εξ αρχής να με ανατρέψουν κάποια στιγμή ή να πουν ότι ο Στίγκας θα αρκεστεί στη βουλευτική του αποζημίωση και θα κάνει ό,τι θέλουμε».

Σχετικά με το αν εννοεί τον Ηλία Κασιδιάρη όταν μιλά για «εξωθεσμικούς», απάντησε: «Δεν το είπα ποτέ και δεν θα το πω ακόμα. Όχι ότι φοβάμαι, απλά θεωρώ ότι δεν είναι η ώρα ακόμα να μιλήσω. Θα δω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Επειδή όμως το έχουν παρακάνει… Το χθεσινό ήταν μεγάλο ατόπημα για Έλληνες βουλευτές. Έπρεπε να είναι στο Κοινοβούλιο, να δουν τη συζήτηση για ένα καίριο θέμα που αφορά τη χώρα μας».

Χθες, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σπαρτιατών στους ίδιους τους βουλευτές του και το αίτημα του Προέδρου της Βουλής, να ενημερωθεί για το αν υπάρχει ή όχι η εν λόγω Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο Βασίλης Στίγκας προχώρησε στις τρεις πρώτες διαγραφές.

Με δήλωσή τους οι 11 βουλευτές των Σπαρτιατών στράφηκαν κατά του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τους, που από το βήμα της Βουλής τους κατηγόρησε ως χειραγωγούμενους φωτογραφίζοντας τον Ηλία Κασιδιάρη ως καθοδηγητή τους που λειτουργεί με τακτικές «Greek Mafia και Δον Κορλεόνε».