Μαίνεται για δέκατη τέταρτη ημέρα η μεγάλη καταστροφική πυρκαγιά στον Έβρο, με όλα τα βλέμματα να στρέφονται στο  βορειοανατολικό μέτωπο αυτής, δηλαδή αριστερά και πάνω από το Σουφλί.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, οι φλόγες έχουν περάσει τον επαρχιακό δρόμο από τον οικισμό Γιαννούλη και αυτό προκαλεί μεγάλες ανησυχίες. Γίνονται συνεχώς αντιπυρικές ζώνες γύρω από το Σουφλί και το βράδυ οι κάτοικοι έλαβαν για μία ακόμη νύχτα την προειδοποίηση της Πολιτικής Προστασίας να είναι σε επιφυλακή, χωρίς ωστόσο να υπάρξει επόμενο μήνυμα για εκκένωση. Ήδη η περιβαλλοντική καταστροφή στον Έβρο είναι τεράστια.

Συνολικά έχουν καεί περισσότερες από 800.000 στρέμματα και όλο το βράδυ δόθηκε μάχη από τις Πυροσβεστικές Δυνάμεις στο σημείο.

Ελπίδες για βελτίωση της εικόνας της φωτιάς λόγω των ανέμων
Μιλώντας χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος δήλωσε ότι η πυρκαγιά έχει πλησιάζει την πόλη, ωστόσο η αλλαγή των ανέμων από νότιους σε βόρειους -κόντρα στην πυρκαγιά- και η χαμηλή έντασή τους ενδέχεται να δώσει το περιθώριο στις πυροσβεστικές δυνάμεις να αναχαιτίσουν την πορεία της προς το Σουφλί.