Δύο μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σπαρτιατών εμφανίζονται αποφασισμένοι να ανεξαρτητοποιηθούν από την κοινοβουλευτική ομάδα με αφορμή τις καταγγελίες Στίγκα και τις αναφορές σε Greek mafia.

Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Φλώρο (που είχε χαιρετίσει στις 27/8) από το βήμα την υποψηφιότητα Κασιδιάρη για την Αθήνα) και τον Γιώργο Μανούσο, ο οποίος μάλιστα φέρεται να έχει αποστείλει ήδη στον πρόεδρο της Βουλής, την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του.

Η επιστολή Μανούσου στον πρόεδρο της Βουλής
«Στην ζωή μου, πορεύθηκα πάντα με ήθος και τιμιότητα. Όσοι με ξέρετε, γνωρίζετε πολύ καλά ότι στην πολιτική δεν μπήκα για να γίνω πλούσιος, αλλά ούτε και για να χτίσω πολιτική καριέρα. Η επιθυμία μου ηταν να βάλω την δική σας φωνή μέσα στην Βουλή και όλοι μαζί από κοινού να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, την νέα γενιά.

Επομένως, δεν θα μπορούσα να συνυπάρξω ούτε ένα λεπτό, με έναν άνθρωπο που δηλώνει ότι Βουλευτές ενός κόμματος που ψήφισαν χιλιάδες Έλληνες πολίτες -και που είναι πεντακάθαροι- έχουν συνδιαλλαγές με την «Greek Mafia». Ο ίδιος μπορεί να πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους, εγώ δεν θα το κάνω ποτέ», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο κ. Μανούσος ο οποίος σε δηλώσεις του στο youtube, επισημείνει πως: «εμένα η ηθική μου δεν μου επιτρέπει να βρίσκομαι με τον κ. Στίγκα να με κατηγορεί για εγκληματική οργάνωση ή για greek mafia ή οτιδήποτε άλλο. Ένας δρόμος υπάρχει , αυτός του αποχαιρετισμού. Το αφήνω στην διακριτική του ευχέρεια να επιλέξει αν ο ίδιος θέλει να με διαγράψει αλλιώς ο επόμενος δρόμος είναι να ανεξαρτητοποιηθώ και να υπηρετήσω τους χιλιάδες έλληνες που συνειδητά μας επέλεξαν και αυτοί να τους εκπροσωπούμε».

Από την πλευρά του ο Φλώρος εμφανίζεται να συμφωνεί με τον συνάδελφό του επισημαίνοντας: ««Και ξανά, δεν αλλάζω ούτε κόμμα, ούτε τελεία, από όσα λέει ο συνάδελφος Γεώργιος Μανούσος».

«Στην ζωή μου, πορεύθηκα πάντα με ήθος και τιμιότητα. Όσοι με ξέρετε, γνωρίζετε πολύ καλά ότι στην πολιτική δεν μπήκα για να γίνω πλούσιος, αλλά ούτε και για να χτίσω πολιτική καριέρα. Η επιθυμια μου ηταν να βάλω την δική σας φωνή μέσα στην Βουλή και όλοι μαζί από κοινού να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, την νέα γενιά.

Επομένως, δεν θα μπορούσα να συνυπάρξω ούτε ένα λεπτό, με έναν άνθρωπο που δηλώνει ότι Βουλευτές ενός κόμματος που ψήφισαν χιλιάδες Έλληνες πολίτες -και που είναι πεντακάθαροι- έχουν συνδιαλλαγές με την «Greek Mafia». Ο ίδιος μπορεί να πρόδωσε την εμπιστοσύνη τους, εγώ δεν θα το κάνω ποτέ».

Και κάπου εδώ, θέλω να θυμίσω τα λόγια ενός από τα σπουδαιότερα στελέχη της ΕΟΚΑ, του Κυριάκου Μάτση, όταν οι Βρετανοί προσπάθησαν να τον εξαγοράσουν, και στην δική μας περίπτωση, εμείς απαντάμε σε αυτές τις αισχρές και χωρίς υπόσταση κατηγορίες: “Ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα, αλλά περί αρετής” Σας ευχαριστούμε», αναφέρει.

Μετά την παραπάνω εξέλιξη η κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών, αριθμεί 8 βουλευτές και εφόσον επιστολή ανεξαρτητοποίηση αποστείλει και ο κ. Φλώρος, τότε ο αριθμός θα πέσει στους 7, 2 περισσότερους από τον ελάχιστο που απαιτείται για τη διατήρηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.