Μία και μόνο φωτογραφία που τραβήχτηκε από το ίδιο σημείο στην πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας επιβεβαιώνει την απίστευτη σφοδρότητα της κακοκαιρίας Daniel από την οποία επλήγη ο Βόλος, αλλά και την ασύλληπτη ταχύτητα με την οποία συνέβη αυτό.

Τη φωτογραφία δημοσιοποίησε ο Νάχελ Μπελγκέρζε, Γάλλος μετεωρολόγος, ο οποίος ειδικεύεται, όπως αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα, σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο Γάλλος μετεωρολόγος παρακολουθεί «σοκαρισμένος» την επέλαση της κακοκαιρίας, που σαρώνει ήδη τη χώρα μας από χθες, Δευτέρα (4/9).


Όπως φαίνεται από την εικόνα, σήμερα, στις 10:29 το πρωί, η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο, πριν αρχίσει η κατακλυσμιαία βροχή. Ύστερα από περίπου 45 λεπτά, στις 11:13 π.μ., η πόλη έχει πλημμυρίσει, με τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει επικίνδυνα.

Η «επέλαση» της κακοκαιρίας Daniel στον Βόλο μέσα σε 45 λεπτά

Ο Γάλλος αναφωνεί «Θεέ μου» όταν διαπιστώνει, επίσης, ότι στη Ζαγορά, στο Πήλιο, έριξε 528 χιλιοστά βροχής μόλις σε 10 ώρες.

«Μια ιστορική πλημμύρα είναι σε εξέλιξη!», έγραψε στο twitter.

Ακόμη, παρέθεσε στοιχεία για το σύνολο των χιλιοστών βροχόπτωσης σε ένα 24ωρο: Στη Ζαγορά έριξε 780mm, στην Πορταριά 545mm και στον Βόλο 279mm.

Υπενθυμίζεται πως από τη σφοδρή κακοκαιρία ο Βόλος θρηνεί έναν 70χρονο. Ο κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του όταν κατέρρευσε τοιχίο εξαιτίας του βάρους των υδάτων, καταπλακώνοντάς τον. Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, όταν ο άνδρας πιθανότατα βγήκε σε κάποιον εξωτερικό χώρο, θέλοντας να πάει να ταΐσει τα ζώα του.

Την ίδια ώρα αγνοείται ένας 42χρονος, το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε στο ρέμα της Αγίας Αικατερίνης.

Στο αυτοκίνητο επέβαινε και ο ανήλικος γιος του, ο οποίος διεσώθη την τελευταία στιγμή.

Κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ και της ΕΜΑΚ «χτενίζουν» την περιοχή, με σκοπό να βρουν τον άνδρα που αγνοείται.