Περιοδεία στα υπό εκτέλεση έργα κατασκευής δικτύων φυσικού αερίου στην Φλώρινα, στην κατασκευή της νέας πανεπιστημιούπολης και στο φράγμα Τριανταφυλλιάς πραγματοποίησε σήμερα η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Ταγάρα  και την υφυπουργό Ανάπτυξης  Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου. Η κ. Κεραμέως έχοντας στο πλευρό της τον Περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιο για την Δυτική Μακεδονία Γιώργο Κασαπίδη τόνισε ότι «το προηγούμενο διάστημα εκτελέστηκαν ή ολοκληρώνονται 280 μεγάλα έργα στην Περιφέρεια, μερικά εκ των οποίων είχαν σχέση με την προηγούμενη θητεία της στο Υπουργείο Παιδείας και για τα οποία, σημείωσε, «συνεργαστήκαμε στενά με τον Περιφερειάρχη για την πραγματοποίησή τους». Αναφερόμενη στα ζητήματα των πυρκαγιών και των φυσικών καταστροφών σημείωσε ότι «βιώνουμε πρωτοφανείς συνθήκες στον Έβρο και στο Βόλο που μας δείχνουν ότι η κλιματική αλλαγή είναι στο προσκήνιο».

Δήλωσε ότι το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της Κυβέρνησης συνεχίζεται με την πλήρη αναμόρφωση του ΕΚΑΒ, με νομοσχέδιο που επεξεργάστηκε ο αρμόδιος Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοίδης ενώ θα προχωρήσει και η εξυγίανση των μέσων μαζικής μεταφοράς με μια αντίστοιχη πρωτοβουλία του Υπουργού κ. Σταϊκούρα.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγάρας αναφερόμενος στον Έβρο κα την καταστροφή που έχει γίνει, ανακοίνωσε ότι «θα υπάρξει αποκατάσταση κατά τα πρότυπα της Εύβοιας και οτι κινούμαστε με ταχύτητα προς αυτήν την κατεύθυνση». Σημείωσε ότι «οι φυσικές καταστροφές μας ξανατονίζουν ότι τα φαινόμενα που αντιμετωπίζουμε είναι τόσο ακραία που κάποιες φορές μας ξεπερνούν». Κι ανέφερε για παράδειγμα την εμπειρία του Έβρου όπου το νερό που έριχναν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη στις εστίες της φωτιάς δεν πρόφτανε να φτάσει στο σημείο αφού λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν εξατμιζόταν.

Η υφυπουργός Ανάπτυξης Άννα Μάνη- Παπαδημητρίου από την πλευρά της τόνισε ότι «στόχος όλων μας είναι να ενισχυθεί η ελληνική περιφέρεια κι είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τα έργο που επιτελείται με την συμβολή του Γιώργου Κασαπίδη».

Ο Περιφερειάρχης που ήταν παρών σε όλη την περιοδεία του κυβερνητικού κλιμακίου αναφερόμενος στην χρονίζουσα εκκρεμότητα του κάθετου άξονα Φλώρινα- Πτολεμαΐδα τόνισε ότι «το έργο καταφέραμε να το απεμπλέξουμε από τον γόρδιο δεσμό του παρελθόντος κι είναι σε τροχιά υλοποίησης».

Παρών στην περιοδεία του κυβερνητικού κλιμακίου ήταν κι ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Σταύρος Παπασωτηρίου.