Δεύτερο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από αύριο, Πέμπτη (7/9), με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τη στιγμή που η κακοκαιρία Daniel έχει αφήσει πίσω τις ανυπολόγιστες καταστροφές, τρεις νεκρούς ενώ τουλάχιστον δύο πολίτες αγνοούνται.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, η νέα επιδείνωση της κακοκαιρίας αναμένεται να “χτυπήσει” τις ήδη πληγείσες περιοχές.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Κολυδάς, μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του STAR, “δεν πρέπει να μας εφησυχάσει η πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων”.

“Στη Θεσσαλία, κατά τη διάρκεια της νύχτας μέχρι και αύριο το πρωί θα έχουμε μια μικρή ύφεση, όμως συνολικά, στις μεγάλες περιοχές, δηλαδή και στην περιοχή του Κάμπου και στα δυτικά των νομών Καρδίτσας και Τρικάλων, στους ορεινούς όγκους, τα ύψη βροχής που περιμένουμε είναι γύρω στα 150 χιλιοστά βροχής, για τις επόμενες ώρες, μέχρι και αύριο μεσημέρι”, ανέφερε.

Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της ποσότητας νερού που αναμένεται αύριο, Πέμπτη (7/9) στις συγκεκριμένες περιοχές, ο κ. Κολυδάς εξήγησε ότι “στη σημερινή καταιγίδα που έπληξε την Αττική, υπολογίζεται πως είχαμε γύρω στα 80-100 χιλιοστά βροχής”. Και, όπως είδαμε, ήταν αρκετά για να καταφέρουν να πλημμυρίσουν κεντρικές αρτηρίες σε όλη την πρωτεύουσα.

Δεύτερος κύκλος ισχυρών καταιγίδων
“Οι βροχές και οι ισχυρές καταιγίδες ξεκινούν έναν δεύτερο κύκλο” προειδοποίησε ο κ. Κολυδάς. “Έναν πολύ επικίνδυνο κύκλο στην περιοχή της Ανατολικής Μαγνησίας. Δεν πρέπει να μας εφησυχάσει ούτε μια μικρή ύφεση στην ήδη επιβαρυμένη περιοχή του Κάμπου” τόνισε.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του διευθυντή της ΕΜΥ,

“Θα έχουμε ισχυρές καταιγίδες από τις 5 το πρωί μέχρι τις 7-8 το απόγευμα στο Πήλιο, δηλαδή στο ανατολικό κομμάτι της Μαγνησίας, στα ανατολικά τμήματα του νομού Λάρισας, στο παραλιακό δηλαδή μέτωπο, στις Βόρειες Σποράδες και τη Βόρεια Εύβοια, από τις περιοχές δηλαδή που ξεκίνησε η κακοκαιρία”.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, θα συνεχιστεί έως και τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 07/09/2023.

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τετάρτη (06/09) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως τους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας) και την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια). Προς το βράδυ θα υπάρξει μικρή εξασθένηση των φαινομένων, αλλά από πολύ νωρίς το πρωί της Πέμπτης (07/09) τα φαινόμενα, κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες, θα ενταθούν εκ νέου. Από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Παροδικά έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σήμερα Τετάρτη και στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και την Αττική (κυρίως τα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα), καθώς επίσης στη δυτική Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και την Ήπειρο. Σε αυτές τις περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν προοδευτικά αργά το βράδυ και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας.