Στην ανατολική Εύβοια και στον δήμο Λίμνης Μαντουδίου Αγίας ‘Αννας οι χείμαρροι από την Αγία ‘Αννα και μέχρι την Ιστιαία έχουν γίνει ποτάμια και έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο και έχουν προκαλέσει ζημιές σε τεχνικά έργα και υποδομές. Στο Μετόχι από τις πρώτες πρωινές ώρες δίδεται μία πραγματική μάχη από τους πυροσβέστες αλλά και τα μηχανήματα της αυτοδιοίκησης.

Αυτή την ώρα τα χωριά Σπαθάρι, Πύλη, Αγία ‘Αννα, Στροφιλιά και Μετόχι στην Βόρεια Εύβοια δέχονται τεράστιες ποσότητες νερού που έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα σε δρόμους, αυτοκίνητα, επιχειρήσεις και σπίτια καθώς φουσκώνουν τα ποτάμια και οι χείμαρροι κατεβάζουν φερτά υλικά.

Παρόμοιες εικόνες και στην Κάρυστο, στην παραλία Αλμυροπόταμος στη Νότια Εύβοια όπου τουριστικές εγκαταστάσεις μετρούν πολλές ζημιές. Και στον Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού, όπου έγιναν και αρκετές επεμβάσεις από την πυροσβεστική για πλημμυρισμένα υπόγεια, καταγράφονται σημαντικά προβλήματα ενώ μηχανήματα των Δήμων και της Περιφέρειας βρίσκονται σε όλα τα σημεία και προσπαθούν να καθαρίσουν κυρίως τους δρόμους.

Οι πυροσβέστες επιχειρούν με αντλήσεις νερών σε όλο το μέτωπο ενώ από νωρίς το πρωί, ειδικά στην Βόρειο Εύβοια, έφτασαν ενισχύσεις από μηχανήματα της Περιφέρειας τα οποία απεστάλησαν από την Λαμία.

Η βροχόπτωση συνεχίζεται με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση στο ανατολικό και βόρειο τμήμα του νησιού.

πηγή φωτογραφίας evima.gr