Σε εξέλιξη βρίσκονται, όπως ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας, οι επιχειρήσεις διάσωσης από αέρος κατοίκων που ήταν εγκλωβισμένοι στα αποκλεισμένα χωρία της Καρδίτσας.

Στην ευρύτερη περιοχή, η οποία έχει χτυπηθεί από την κακοκαιρία «Daniel» επιχειρούν ήδη ένα Super Puma και τέσσερα Bell του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ θα ακολουθήσουν ένα Super Puma και ένα Bell των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής αποβιβάζουν στο στάδιο της Καρδίτσας τους απεγκλωβισμένους από τον οικισμό Αγία Τριάδα, ενώ πυροσβέστες σπεύδουν με φορεία για να παραλάβουν κατοίκους που χρήζουν άμεσης ιατρικής βοήθειας.

Εν τω μεταξύ, ατελείωτες ουρές σχηματίστηκαν σήμερα το πρωί έξω από το δημαρχείο Βόλου, από πολίτες, που περίμεναν για πάνω από 1,5 ώρα να πάρουν μία εξάδα νερό ο καθένας.

Η υδροδότηση είναι το βασικό πρόβλημα που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel στον Βόλο, όπως δήλωσε τόσο ο δήμαρχος, όσο και ο υπεύθυνος της ΔΕΥΑΜΒ, που ανέφερε μάλιστα ότι θα χρειαστεί να περάσουν πολλές ημέρες μέχρι να τρέξει το νερό στις βρύσες των νοικοκυριών.

Οι αρμόδιοι μιλούν για τεράστιο πρόβλημα με το νερό, καθώς έχουν καταστραφεί τα πάντα. Μέσα στη μέρα, από τις 6 μ.μ. και αργότερα, αναμένεται να υπάρξει υδροδότηση, από νερό από γεωτρήσεις, που θα ανοίγουν για τρεις ώρες.

Καθημερινά, οι ώρες θα αλλάζουν και οι κάτοικοι θα ενημερώνονται σχετικά.

Το νερό δε θα είναι πόσιμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Άγνωστος μέχρι στιγμής παραμένει ο χρόνος αποκατάστασης.

Ο δήμαρχος του Βόλου Αχιλλέας Μπέος, που βρίσκεται έξω από το δημαρχείο, που γίνεται η διανομή του νερού, έκανε λόγο για κατάσταση βιβλικής καταστροφής που βιώνουν οι πολίτες της πόλης, εδώ και τέσσερις ημέρες.

Όπως εξήγησε, το σημαντικό πρόβλημα είναι το νερό, ενώ έδειξε και τις ουρές που έχουν σχηματιστεί έξω από το δημαρχείο.