Οι αστυνομικοί εντόπισαν γενετικό υλικό στο σπίτι όπου φέρεται ότι διέμεναν οι έξι και πλέον η αστυνομία προσπαθεί να ταυτοποιήσει όλα τα θύματα. Οι ίδιες πηγές εξήγησαν πως χθες πραγματοποιήθηκε στον χώρο έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού και τα ευρήματα έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση.

Πρόκειται για Τούρκους υπηκόους, πέντε από τους οποίους έφεραν πλαστές γαλλικές ταυτότητες, ενώ ο έκτος ταυτοποιήθηκε μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων. Όλοι τους ήταν μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία δρούσε στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα. Η εγκληματική ομάδα δρούσε, όπως προκύπτει από τη μέχρι στιγμής έρευνα, σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όχι στην Ελλάδα. Επιπλέον στο μακελειό χρησιμοποιήθηκαν 4 πυροβόλα όπλα, δύο εκ των οποίων είναι τύπου πιστολιού.

Το όχημα, στο οποίο επέβαιναν, προέρχεται από τη Γερμανία, είχε πλαστές γερμανικές πινακίδες και ανήκει σε Ρουμάνο υπήκοο, ο οποίος το είχε παραχωρήσει στα θύματα. Οι έρευνες συνεχίζονται, με αμείωτο ρυθμό και τη δέουσα συστηματικότητα, για την ταυτοποίηση, τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σήμερα (13/09), εντοπίστηκε και δεύτερος χώρος στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, ο οποίος και ερευνάται και στον οποίο διέμενε συλληφθείς Τούρκος στο αεροδρόμιο, που εμπλέκεται στην υπόθεση και ερευνάται.

Ο 31χρονος, που είχε πάνω του δύο πλαστά διαβατήρια Πορτογαλίας, θεωρείται πρόσωπο κλειδί για τις έρευνες, καθώς ενδεχομένως να γνώριζε τα θύματα είτε να καθοδήγησε ο ίδιος τους εκτελεστές.

Εντέλει έγινε γνωστό ότι πρόκειται για μέλος της συμμορίας των δραστών.

Παράλληλα, η εφημερίδα Milliyet, δημοσιεύει την Τετάρτη μια φωτογραφία στην οποία υποστηρίζει ότι τα πρόσωπα που απεικονίζονται είναι οι έξι που έπεσαν νεκροί στη δολοφονική ενέδρα.

Κατά το δημοσίευμα πρόκειται για τους Doruk Ersu Büyüktunç, Abdurrahman Tekrü, Ömer Kanza, Ozan Kaan Tozlu, Barış Çağan και Burak Tahmaz. Η τουρκική εφημερίδα επικαλείται ανάρτηση σε λογαριασμό στο TikTok (Red Kit çetesi) με την φωτογραφία των έξι και το μήνυμα “πήραμε την εκδίκησή μας”.