Σε τριμερή συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου και του Ισραήλ και σε τετραμερή, με τους υπουργούς Εξωτερικών της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, και της Κροατίας θα συμμετάσχει ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σήμερα Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί, στη συνέχεια, με την ηγεσία της Αμερικανο-Εβραϊκής Επιτροπής (AJC), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν η Κύπρος, το Ισραήλ και η Αίγυπτος.

Ο κ. Γεραπετρίτης θα παρευρεθεί αργότερα σε υπουργική συνάντηση με θέμα την 25η επέτειο υιοθέτησης του Καταστατικού της Ρώμης για την ίδρυση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα παραστεί, επίσης, στην έναρξη της 78ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, στην οποία θα εκφωνήσουν ομιλία ο γενικός γραμματέας και ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στο πλαίσιο προώθησης της ελληνικής υποψηφιότητας για τη θέση μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2025-2026, αλλά και με γνώμονα την προαγωγή των διμερών σχέσεων της Ελλάδας, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ελβετίας, της Σομαλίας, της Τυνησίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.