Οι τόνοι της αντιπαράθεσης ανάμεσα στους δύο υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, Έφης Αχτσιόγλου και Στέφανου Κασσελάκι, χτυπάνε κόκκινο οσο πλησιάζει η κάλπη του β΄ γύρου των εκλογών.

Τελευταία εξέλιξη στην κόντρα Αχτσιόγλου-Κασσελάκη είναι η μετωπική επίθεση από την πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία σε συνέντευξη που παραχώρησε, καταλόγισε σεξιστικού χαρακτήρα συμπεριφορά στον Στέφανο Κασσελάκη.

Μου απευθύνθηκε με το υποτιμητικό αυτό «στυλάκι» ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα»
Με αφορμή την αρνητική απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη για τη διεξαγωγή debate μέσω twitter, η κυρία Αχτσιόγλου σχολίασε, στη Lifo, πως ο νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών την προσφώνησε με το μικρό της όνομα επειδή είναι γυναίκα. «Μου απευθύνθηκε με το υποτιμητικό αυτό «στιλάκι» ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα», σχολίασε χαρακτηριστικά η Εφη Αχτσιόγλου.

Αναλυτικά, στην ερώτηση «το γεγονός ότι είστε γυναίκα είναι, πιστεύετε, πλεονέκτημα ή μειονέκτημα σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία; Νιώσατε να σας μειώνει το ότι ο κ. Κασσελάκης σε πρόσφατη δήλωσή του σας αποκάλεσε με το μικρό σας όνομα ή μήπως ήταν μια προσπάθεια επίδειξης οικειότητας;». η ίδια απάντησε: «Γιατί άραγε ο κ. Κασσελάκης προσφώνησε στην ίδια δήλωση τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που είναι άνδρας με το ονοματεπώνυμό του; Θα του έλεγε, επιπλέον, να πάνε μαζί σε περιοδεία ή “έλα τώρα, τελείωνε” και μην προχωράς στον β’ γύρο; Και όχι, δεν μπαίνει καν θέμα οικειότητας, αφού ελάχιστα γνωριζόμαστε. Μου απευθύνθηκε με το υποτιμητικό αυτό «στιλάκι» ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα, όμως εγώ είμαι από εκείνες τις γυναίκες που είναι αποφασισμένες να μην υποταχθούν στη “φυσική” τάση των πραγμάτων, καταλήγοντας διακοσμητικές σε ένα ανδροκρατούμενο σύμπαν».

Μάλιστα η κυρία Αχτσιόγλου συνέχισε λέγοντας «προσωπικά, πάντως, έχω καταδικάσει τις ομοφοβικές επιθέσεις που δέχτηκε».

Επίθεση Κασσελάκη σε Αχτσιόγου για το debate
Σήμερα, ο Στέφανος Κασσελάκης έστρεψε τα βέλη του στην Έφη Αχτσιόγλου, αφήνοντας αιχμές για το debate. Μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε με πυρά στα περί «θολών νερών» που είχε πει η Έφη Αχτσιόγλου, δωσε και μία διαφορετική διάσταση για το θέμα του debate. «Με έχει πολεμήσει όλο το σύστημα. Αριστερά και δεξιά» είπε, διαμηνύοντας ότι δεν είναι δείγμα πολιτικού πολιτισμού να κατηγορείται από την ανθυποψήφιά του για «θολά νερά» ή να στοχοποιούνται οι ψηφοφόροι. «Πρέπει κάποιος να μην φοβάται να χάσει. Εγώ δεν φοβάμαι» είπε χαρακτηριστικά. Σ’ ότι αφορά στη διεξαγωγή debate, που ζητά η κ. Αχτσιόγλου, ανέφερε ότι το είχε ζητήσει ο ίδιος και δεν έγινε αποδεκτό. «Τώρα ο κόσμος μίλησε. Με ξεκάθαρο τρόπο. Όταν η κ. Αχτσιόγλου ζητούσε debate εγώ ήμουν στις λάσπες, με τον κόσμο που υποφέρει» υπογράμμισε, διαμηνύοντας ότι αυτό που μετράει είναι να απαντάμε στις ερωτήσεις του κόσμου.