Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε για το εργασιακό νομοσχέδιο και όσα λέγονται περί κατάργησης 8ωρου αναφέροντας χαρακτηριστικά: «λέτε να είχα καταργήσει το 8ωρο και η Ελλάδα να ήταν όπως τη βλέπετε τώρα;». «Αν πραγματικά καταργούσα το 8ωρο και είχαν κατεβεί σε διαδήλωση 8-10.000 εργαζόμενοι, θα είχαμε πραγματικά πρόβλημα ως κοινωνία»

Ο υπουργός χαρακτήρισε το νομοσχέδιο εξαιρετικά «φιλεργατικό» για να προσθέσει ότι η θεσμοθέτηση της κυριακάτικης εργασίας σε κλάδους βιομηχανίας «θα προσθέσει στους εργαζόμενους +115% του ημερομισθίου τους. Στα εργοστάσια θα γίνει τσακωμός για το ποιος θα πρωτοδουλέψει Κυριακή».

Ο κ. Γεωργιάδης, διευκρίνισε ότι δεν αλλάζει το ωράριο εργασίας ωστόσο όπως είπε είναι «δικαίωμα του εργαζόμενου να δουλέψει και σε άλλο εργοδότη» και αυτό όπως είπε είναι σύμφωνο με ευρωπαϊκή οδηγία. «Κανένας εργοδότης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει καταχρηστικά το δικαίωμα αυτό. Η επιθεώρηση εργασίας θα κάνει έλεγχο μέσω του Εργάνη», τόνισε.

Για τις συντάξεις υπογράμμισε ότι στον ΕΦΚΑ ήρθησαν τα μέτρα που ίσχυαν με τον covid και επανήλθε ο αρχικός τρόπος πληρωμής των συντάξεων.

Αναφορικά με την καταβολή των συντάξεων, είπε ότι υπάρχουν 32.000 εκκρεμείς που έχουν ξεπεράσει τις 90 ημέρες.

Τα εφάπαξ έχουν εξοφληθεί ενώ για τις επικουρικές όπου παρατηρείται το πρόβλημα, αυτό αναμένεται να λυθεί με μίνι-ασφαλιστικό όπως το χαρακτήρισε και που αναμένεται να ψηφιστεί τον Νοέμβριο. «Μέχρι το τέλος του χρόνου πάνω από τις μισές επικουρικές θα έχουν εξοφληθεί», εκτίμησε.

Επίσης είπε ότι εάν κάποιος καταθέσει σήμερα αίτηση για σύνταξη, αυτή θα εκδοθεί σε ένα μήνα, στην περίπτωση που αφορά το ίδιο ταμείο.

Αναφορικά με τις τριετίες υπογράμμισε ότι το μέτρο δε γινόταν να έχει αναδρομική ισχύ καθώς οι εργοδότες δεν μπορούν να αντέξουν το συγκεκριμένο οικονομικό βάρος.

Για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η «ΝΔ δεν υποτιμά κανένα πολιτικό αντίπαλο και ούτε τον Κασσελάκη» τον οποίο χαρακτήρισε «ταλαντούχο» με καλή επικοινωνιακή ομάδα. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «η εκλογή του έχει δημιουργήσει πολλές απορίες όπως για παράδειγμα εάν «έχει εκλεχθεί ο Κασσελάκης ή όλη η οικογένεια».