Το πρωί της Τρίτης (26/9) ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Καραμέρος μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή νέου προέδρου. Όπως τόνισε «δεν υπάρχει ούτε εμφύλιος σπαραγμός ούτε διάσπαση» ενώ μιλώντας για τον Στέφανο Κασσελάκη δήλωσε ότι «είναι πολύ πρακτικός και ρεαλιστής, χρειάζεται κάποιο διάστημα προσαρμογής».

«Δεν μπορώ να προεξοφλήσω την στάση κάθε μέλους», διευκρίνισε σε συνέντευξή του στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» και πρόσθεσε πως «υπάρχει πολύ δουλειά για τον νέο πρόεδρο. Μπροστά μας έχουμε ενδιαφέρουσες προκλήσεις».

Ερωτηθείς εάν ο νέος πρόεδρος έχει τη νομιμοποίηση από τα μέλη για να προχωρήσει σε αλλαγές, ο Γιώργος Καραμέρος απάντησε πως η νέα μέρα στο ΣΥΡΙΖΑ «έχει την έννοια της συμπερίληψης, ενός ανοιχτού κόμματος όπου όλοι μπορούν να αισθάνονται άνετα».

«Πρέπει όλοι να κοιτάμε προς την ίδια πλευρά, και προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια σημαντική διαφοροποίηση», είπε και πρόσθεσε πως «κανείς δεν έχει πάρει λευκή επιταγή».

«Είναι υποχρέωσή μας είναι να τον στηρίξουμε» είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη και δήλωσε «ο εγγυητής της ενότητας παραμένει ο κ. Τσίπρας».

Απατώντας στις δηλώσεις του κ. Τζουμάκα που χαρακτήρισε τον Στέφανο Κασσελάκη πρόεδρο με ημερομηνία λήξης είπε ότι «δεν έχουμε χρόνο να σταματήσουμε να απολογούμαστε για συμπεριφορές», καταλήγοντας ότι ήταν συγκριτικό πλεονέκτημα του νέου προέδρου που μίλησε για «πατριωτική αριστερά».