Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε σήμερα το πρωί στην πρόγνωσή του για μία αρκετά δύσκολη ημέρα με έντονα καιρικά φαινόμενα.

Η κακοκαιρία με την ονομασία «Elias»« που χτυπά εδώ και λίγες ώρες τη χώρα θα προκαλέσει και σήμερα προβλήματα σε αρκετές περιοχές, ενώ ίσως δώσει φαινόμενα ακόμη και στο λεκανοπέδιο της Αττικής από το απόγευμα της Τρίτης (26/9).

Τι πρόγνωση Μαρουσάκη για την κακοκαιρία «Elias»
«Είναι μια ζώνη η οποία εκτείνεται από τα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας και φτάνει μέχρι τα νοτιότερα τμήματα της Πελοποννήσου και από τα πιο ανοιχτά τμήματα του ιονίου μέχρι και το δυτικό Αιγαίο. Σε αυτές τις περιοχές θέλει προσοχή, θα πέσει μεγάλος όγκος νερού, δεν αποκλείεται να έχουμε και προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά σημερινή του πρόγνωση.

Όπως είπε, η κακοκαιρία θα κρατήσει μέχρι την Πέμπτη (28/9), όμως υπάρχει ένα σενάριο που αφορά την εξέλιξη των φαινομένων. Σύμφωνα με αυτό «το χαμηλό βαρομετρικό να κινηθεί προς το νότιο Ιόνιο, να οργανωθεί ακόμη περισσότερο και έπειτα να κινηθεί ανατολικά, να περάσει δηλαδή από τα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας μας. Αυτό σημαίνει πως στο τελείωμά της να επηρεάσει και τα ανατολικά και νότια, δηλαδή ανατολική Στερεά, ανατολική και νότια Πελοπόννησο, Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα».

Και η Αττική στο «μάτι» της κακοκαιρίας
Η Αττική, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη μπαίνει και αυτή στο «παιχνίδι», με κάποιες καταιγίδες να αναμένονται από το απόγευμα της Τρίτης. Ωστόσο, οι πιο δύσκολες ημέρες για τον νομό της Αττικής είναι η Τετάρτη και η Πέμπτη.

«Και αύριο θα είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα, το κύμα κακοκαιρίας θα κινηθεί λίγο πιο ανατολικά για να απασχολήσει και περιοχές της Εύβοιας, περιοχές των Σποράδων, προς τα δυτικότερα τμήματα στο Αιγαίο. Ο μεγαλύτερος όγκος νερού αναμένεται να πέσει προς τα νότια τμήματα της Θεσσαλίας και η Εύβοια θα αντιμετωπίσει προβλήματα. Μεγάλη προσοχή στη Λαμία, στη Μακρακώμη, στη Στυλίδα, προς τα Καμένα Βούρλα», κατέληξε.