Στο 90+, ο προπονητής κάνει αλλαγή. Χρησιμοποιεί έναν παίκτη που είχε έρθει πριν από λίγες ημέρες στο… προπονητικό κέντρο και καλά-καλά δεν γνώριζε ούτε τον… φροντιστή! Ο κόουτς δεν διστάζει να αντικαταστήσει τον…μαέστρο της ομάδας με τον άγνωστο Αμερικανό παίκτη. Και ω του θαύματος! Ο αμερικανοτραφής άσος, με την είσοδό του άρχισε να…τρελαίνει κόσμο!

Είχε τσαμπουκά! Τα έβαλε με την ηγεσία λέγοντας πως κάτι μυρίζει εκεί! Τα έψαλε στους δημοσιογράφους, που προβάλλουν όπως γουστάρουν τα θέματα. Και γενικά…αναστάτωσε την αντίπαλη άμυνα. Έτσι, κάποια στιγμή, παίρνοντας την μπάλα από τη σέντρα και αφού πέρασε όποιον έβρισκε μπροστά του, δευτερόλεπτα πριν ο διαιτητής σφυρίξει τη λήξη του αγώνα, σημειώνει ένα περίφημο, ένα εντυπωσιακό γκολ, με το οποίο η ομάδα του πήρε την νίκη. Κάτι που ο ίδιος ο…ουρανοκατέβατος άσος το χάρηκε πολύ. Μάλιστα, στο τέλος μάζεψε τους συμπαίκτες του και τους κέρασε πίτσες! Φαίνεται πως τους πήρε τα…κλειδιά της ομάδας με το καλημέρα σας.

Κάπως έτσι γράφεται και η ιστορία του Στέφανου Κασσελάκη. Είναι ένας ξένος ο οποίος πέρασε σαν σίφουνας το κατώφλι της Κουμουνδούρου και, λίγο πριν από τη λήξη, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως είναι η…ουρά του Αλέξη Τσίπρα! Όλες τις ημέρες προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους πάντες. Το ’χει το επικοινωνιακό! Άλλωστε, το έμαθε και μάλιστα άριστα στην Αμερική. Ήρθε…ουρανοκατέβατος. Ο Αλέξης Τσίπρας τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε πως του έδωσε και το…δακτυλίδι αρραβώνα του ΣΥΡΙΖΑ!

Ο Στέφανος, ο Στεφανάκος όπως τον φωνάζει ο μπαμπάς του, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, «όργωσε» την Ελλάδα! Μέχρι και στη…Μακρόνησο πήγε. Στον τόπο όπου φυλακίστηκαν και μαρτύρησαν οι πραγματικοί αριστεροί. Αυτοί που έλεγαν όχι! Ήθελε να δείξει πως και αυτός πορεύεται στον δικό τους δρόμο. Ύστερα έκανε σκληρή επίθεση κατά των δικαστών. «Θα τους ξεδοντιάσω», είπε. Και οι δικαστές απάντησαν με ανακοίνωση της Ένωσής τους! Μετά είχαμε σειρά εμείς, οι δημοσιογράφοι, που μας…στόλισε με «πολλά γαλλικά», τηρώντας τις συνήθειες του Πολάκη, που τον στηρίζει με «χέρια και με πόδια»! Το μόνο που ο Κασσελάκης δεν έχει τηρήσει ακόμη είναι να πει πως θα μας… θάψει τρία μέτρα κάτω από το χώμα. Και φυσικά δεν κυκλοφόρησε πανό επικήρυξης, με φωτογραφίες μας!

Και η μεγάλη μέρα έφθασε. Ο… ουρανοκατέβατος αμερικανοτραφής υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφθασε στο εκλογικό κέντρο, πλήρωσε δύο ευρώ (γιατί δεν ήταν μέλος του κόμματος), πήρε το ψηφοδέλτιο και ψήφισε. Το ίδιο έκαναν και χιλιάδες φίλοι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στεφανάκος Κασσελάκης πήρε τους περισσότερους, το 45,47%, και έκοψε πρώτος το νήμα! Η Έφη Αχτσιόγλου ήρθε δεύτερη, με περίπου 10.000 λιγότερες ψήφους και ποσοστό 36,21%! Έτσι, και σύμφωνα με την εφορευτική επιτροπή, αύριο, Κυριακή, θα υπάρξει επαναληπτική εκλογή για τους δύο πρώτους.

Αλήθεια, η ιστορία που σας διηγήθηκα στην αρχή πόσο μοιάζει με αυτή του μέχρι και χθες άγνωστου στους Έλληνες Κασσελάκη; Ο άγνωστος που, με το καλημέρα σας, πήρε τα κλειδιά της Κουμουνδούρου και είναι έτοιμος όπως τονίζει, εφόσον εκλεγεί, να αντιμετωπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στεφανάκο μου, όπως σε λέει και ο μπαμπάς σου, είναι βαριά και ασήκωτη η…καλογερική! Μην το ξεχνάς!

 

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο