Νέο χτύπημα, με εικόνες θεομηνίας να επικρατούν στη Θεσσαλία, με τις πλημμύρες να είναι σφοδρές και τη νέα κακοκαιρία, να παρατείνει την κατάσταση του χάους στους δρόμους.

Τα λασπόνερα έχουν καλύψει τους δρόμους που έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους, ακόμη περισσότερα σπίτια βρίσκονται στη δίνη των πλημμυρών και κινδυνεύουν να καταστραφούν ενώ απεγνωσμένοι κάτοικοι έχουν βγει από αυτά προσπαθώντας να συνειδητοποιήσουν το εύρος των ακραίων φαινομένων.

Μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Βόλου, λόγω των εξελίξεων στην κακοκαιρία Elias.

«Με εντολή της αστυνομίας, η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου απαγορεύεται, λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων» γράφει το μήνυμα του 112.

Μήνυμα προς τους πολίτες να μην μετακινούνται για λόγους ασφαλείας και για να διευκολύνουν το έργο των συνεργείων έστειλε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, σε βίντεο που δημοσίευσε στο Facebook.

«Τα χειρότερα σενάρια για την εξέλιξη της νέας κακοκαιρίας που πλήττει την πόλη μας δυστυχώς επιβεβαιώνονται. Ήδη η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία οχημάτων και εμείς απευθύνουμε έκκληση προς τους πολίτες να συνεργάζονται και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Μην μετακινείστε πρωτίστως για τη δική σας ασφάλεια και μετά για να διευκολύνετε το έργο των συνεργείων που δίνουν ένα πραγματικό τιτάνιο αγώνα», τόνισε ο κ. Μπέος.

Βάσει του gegonota.news, στο κέντρο της πόλης έχει ξεσπάσει σφοδρή νεροποντή, που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην οδό Παπαδιαμάντη, στη 2ας Νοεμβρίου, στη Λαμπράκη, στη Νέα Ιωνία, στους κόμβους του Τελωνείου και του Δημαρχείου. Το ρεύμα κόβεται σε πολλές περιοχές, εργοστάσια πλημμυρίζουν στην ΒΙΠΕ και η ανησυχία είναι τεράστια.

Με απόφαση του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου ανακοινώθηκε ότι αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας λόγω των σοβαρών προβλήμάτων προβλημάτων από τη νέα κακοκαιρία.

Προς το παρόν, έχει διακοπεί η κίνηση και στον δρόμο Μηλίνας-Τρικερίου στο Νότιο Πήλιο όπως και στην ευρύτερη περιοχή της παρακάρλιας περιοχής από το Ριζόμυλο προς τα Κανάλια, ενώ μέσα στην πόλη του Βόλου έχει ανέβει και πάλι επικίνδυνα η στάθμη στον χείμαρρο Κραυσίδωνα, ενώ πλημμυρισμένες είναι οι περιοχές Παλαιό Λιμεναρχείο, η Παπαδιαμάντη στο κέντρο από το Δημαρχείο μέχρι και τον κόμβο Αθηνών, η 2ας Νοεμβρίου και ο Αγιος Παντελεήμονας, ενώ άμεσος κίνδυνος υπάρχει και στο Νέο Δέλτα και το ίδρυμα ‘Ασπρες Πεταλούδες όπου απειλεί ο χείμαρρος Ξηριάς.

Στον παραλιακό δρόμο Βόλου-Αγριάς διακόπτεται περιοδικά η κυκλοφορία στις στροφές της Γορίτσας όπου έπεσαν βράχια και πέτρες από το βουνό, ενώ στα Λεχώνια και τα Πλατανίδια η κατάσταση είναι εξίσου δύσκολη από τις τεράστιες ποσότητες νερού που κατεβαίνουν από το Πήλιο .

volos3

volos2