Δημοσκόπηση της Metron Analysis, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, δείχνει ότι η ανάληψη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέφανο Κασσελάκη (σ.σ. μετά τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου) δεν φαίνεται να δίνει προς το παρόν δυναμική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στην εκτίμηση ψήφου, από το 17,8% των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μία μονάδα και περιορίζεται στο 16,8%, την ώρα που η ΝΔ υφίσταται απώλεια 4,2 μονάδων (από το 40,6% των εθνικών εκλογών της 25ης Ιουνίου στο 36,4% της αποψινής δημοσκόπησης), μετά τις φυσικές καταστροφές.

Η εκτίμηση ψήφου στην έρευνα της Metron Analysis διαμορφώνεται ως εξής:

ΝΔ 36,4
ΣΥΡΙΖΑ 16,8

ΠΑΣΟΚ 12,5

ΚΚΕ 9,5

Ελληνική λύση 7,5
ΝΙΚΗ 4,4
Πλεύση 3,1

Στην πρόθεση ψήφου (εάν δηλαδή οι εκλογές διεξάγονταν την προσεχή Κυριακή), η ΝΔ έχει προβάδισμα ακριβώς 16 ποσοστιαίων μονάδων. Η δύναμη των κομμάτων καταγράφεται ως εξής:

ΝΔ 29,7
ΣΥΡΙΖΑ 13,7
ΠΑΣΟΚ 10,2
ΚΚΕ 7,7
Σπαρτιάτες 3,1
Ελληνική λύση 6,1
ΝΙΚΗ 3,6
Πλεύση 2,6

Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 38%, ενώ ο μόνος που φαίνεται να μπορεί να τον ανταγωνιστεί είναι ο «κανένας», με ποσοστό 29%. Τρίτος έρχεται ο Στέφανος Κασσελάκης, με ποσοστό μόλις 7%, και ακολουθούν οι λοιποί πολιτικοί αρχηγοί. Ως «καταλληλότερη πρωθυπουργός» καταγράφει και η προσφάτως ηττημένη στις εκλογές για την αρχηγία στον ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, με ποσοστό 3%.
Για τη δημοφιλία του νεοκλεγέντος προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει 31% θετικές/μάλλον θετικές γνώμες, ενώ, στον αντίποδα, οι αρνητικές/μάλλον αρνητικές γνώμες καταγράφονται στο 54%.
Όσο για το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών, αυτό δεν είναι άλλο από την ακρίβεια, με ποσοστό 36%.