Η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφεται στις 19 μονάδες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, στο 38% είναι η εκτίμηση ψήφου για τη ΝΔ και στο 19% για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο 12% για το ΠΑΣΟΚ.

Πάντως, οι 6 στους 10 ψηφοφόρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνουν ότι το κόμμα τους θα πάει «καλύτερα ή πολύ καλύτερα» με τη νέα ηγεσία, ενώ στο ίδιο ποσοστό δέχονται ότι υπάρχει θέμα με την ενότητα της Κουμουνδούρου», πράγμα που σημαίνει ότι αποδέχονται, αλλά δεν φοβούνται το ενδεχόμενο μίας διάσπασης.

Παράλληλα, η κυριαρχία της ΝΔ παραμένει αδιαμφισβήτητη, παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των ψηφοφόρων – το 40% που θεωρεί ότι βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση – την καλούν «να προσπαθήσει περισσότερο», τόσο στο σύνολο της διακυβέρνησης, όσο και ειδικά στο ζήτημα της διαχείρισης των φυσικών καταστροφών.

Σημειώνεται η άνοδος των ποσοστών του ΚΚΕ – στο 9% στην εκτίμηση ψήφου – όπως και της Ελληνικής Λύσης, που δείχνει να κερδίζει το παιχνίδι στην «δεξιά πολυκατοικία»

Θετική εικόνα για τον Στέφανο Κασσελάκη έχουν δύο στους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ο νέος πρόεδρος του κόμματος έχει χαμηλή αποδοχή στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το γεγονός πως είναι ένας «νέος παίκτης» στην πολιτική σκηνή θεωρείται ως πλεονέκτημα μόνον από το 17% των ψηφοφόρων, ενώ η πλειονότητα εκτιμά ότι «άλλα είναι τα πιο σημαντικά». Είναι δε ενδιαφέρον ότι αυτή η εκτίμηση διατρέχει όλες τις ηλικιακές ομάδες από τους νέους των 17 ετών ως τους ηλικιωμένους.

Το 40% των πολιτών δηλώνει ότι η κυβέρνηση κινείται «στη σωστή κατεύθυνση» , ωστόσο σε πολύ μεγάλο ποσοστό αυτοί οι ψηφοφόροι ζητούν από την κυβέρνηση να προσπαθήσει περισσότερο», τόσο στο σύνολο της διακυβέρνησης, όσο και ειδικότερα στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών. Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης έχει δημοτικότητα 43% – ψηλότερα από το ποσοστό της ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου.