Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO που παρουσίασε απόψε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha.

Oι φωτιές του καλοκαιριού, οι πλημμύρες που προκάλεσαν οι κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias» και η αντίδραση της κρατικής μηχανής είχαν αντίκτυπο στην εικόνα της κυβέρνησης με το 38% των πολιτών να λέει ότι έχει χειρότερη εικόνα σε σχέση με την εικόνα που είχε πριν τις εκλογές, το 24% το ίδιο κακή και το 25% το ίδιο καλή.

Για το επιτελικό κράτος το 64% δηλώνει ότι δεν λειτουργεί και μόλις το 25% αναφέρει ότι λειτουργεί.

Οι επιδόσεις της κυβέρνησης δεν αγγίζουν τη δημοτικότητα του πρωθυπουργού η οποία παραμένει υψηλή. Το 40% λέει ότι έχει θετική άποψη για τον πρωθυπουργό και το 52% αρνητική.

Τον Στέφανο Κασσελάκη, θετικά τον κρίνει το 25% στο σύνολο των ψηφοφόρων και το 58% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα το 52% στο σύνολο έχει αρνητική γνώμη όπως επίσης και ένας στους πέντε ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (19%).

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρείται πλέον έντονη κινητικότητα καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάνει 9% της δύναμής του προς τα Αριστερά και 5% προς τα Δεξιά. Πιο συγκεκριμένα, χάνει 2% προς ΝΔ, 3% προς ΠΑΣΟΚ, 5% προς ΚΚΕ, 2% προς Πλεύση Ελευθερίας και 2% προς ΜέΡΑ25.

Η συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στο 79%, του ΣΥΡΙΖΑ στο 67% του ΠΑΣΟΚ στο 77% και του ΚΚΕ όπως αναμενόταν στο 90%.

Για τη δημοτικότητα του Νίκου Ανδρουλάκη, θετικά τον κρίνει το 33% στο σύνολο των ψηφοφόρων και 40% αρνητικά.

Το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO που δημοσίευσε την Πέμπτη ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, δίνει προβάδισμα ανάλογο με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 32,3% και η αξιωματική αντιπολίτευση 15,3%.