Λίγα χιλιόμετρα έξω από την Βενετία, στο Μέστρε, ένα λεωφορείο έπεσε από οδογέφυρα, με αποτέλεσμα 21 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, σύμφωνα με την La Repubblica. Ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνονται και δύο παιδιά. Σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, οι τραυματίες ανέρχονται σε 10.

Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβέστες και οι υπηρεσίες των πρώτων βοηθειών.

Το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 8 το βράδυ. Το λεωφορείο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βενετίας, πήγαινε από τη Βενετία στην Μαργκέρα.

Το λεωφορείο των υπεραστικών συγκοινωνιών της περιφέρειας Βένετο έπεσε πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια σιδηροτροχιάς, που βρίσκεται κάτω από την οδογέφυρα.

Πένθος την Τετάρτη για την Βενετία
Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπουνιάρο έκανε γνωστό ότι κήρυξε την Τετάρτη ημέρα πένθους στην πόλη του. Παράλληλα, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι «ήταν ένα λεωφορείο υπεραστικών συγκοινωνιών που μετέφερε τουρίστες σε τοπικό κάμπινγκ».

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια, τα προσωπικά μου και ολόκληρης της κυβέρνησης, για το σοβαρό ατύχημα που συνέβη στο Μέστρε. Η σκέψη μου είναι στα θύματα, τις οικογένειες και τους φίλους τους. Είμαι σε στενή επαφή με τον δήμαρχο Luigi Brugnaro και με τους υπουργό Matteo Piantedosi για να παρακολουθήσω τα νέα σχετικά με αυτήν την τραγωδία», δήλωσε η Τζόρτζια Μελόνι.

Με τον δήμαρχο της Βενετίας επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ιταλίας Sergio Mattarella, για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για την πολύ σοβαρή τραγωδία στο Mestre.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, La Repubblica