Όταν ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του αγώνα που είχε παράταση περίπου 60 λεπτά, η επικράτηση του φαβορί υπήρξε αδιαφιλονίκητη! Ο προπονητής άλλωστε τα είχε μελετήσει και σχεδιάσει όλα με κάθε λεπτομέρεια! Έτσι, στον τελικό, η νίκη ήρθε ως επακόλουθο του συστήματος που η ομάδα χρησιμοποίησε από την αρχή. Και όχι μόνο νίκησε, αλλά συνέτριψε στην κυριολεξία την αντίπαλο! Και όπως είθισται στο τέλος κάθε αγώνα, ο ηττημένος δίνει πρώτος συγχαρητήρια στον νικητή. Παράλληλα κάνει δηλώσεις και κριτικάρει τον τελικό.

Το ίδιο έκανε και η Έφη Αχτσιόγλου. Μόλις διαπίστωσε πως δεν αλλάζει το αποτέλεσμα, πήρε το κινητό της, σχημάτισε τον αριθμό του νικητή κ.Κασσελάκη και του έδωσε πολλά συγχαρητήρια, λέγοντας: «Εύχομαι να έχεις δύναμη στα νέα σου καθήκοντα». Ο νικητής την ευχαρίστησε και λίγο αργότερα δήλωσε: «Στον πόλεμο ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος δεν είναι τίποτα! Στους συντρόφους ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος!». Με τη δήλωσή του αυτή θέλησε να υπογραμμίσει ότι, στον ΣΥΡΙΖΑ του αύριο, όλοι θα έχουν ρόλο πρωταγωνιστή!

Εκεί που πρέπει να σταθούμε είναι στη συνάντηση που είχε ο Κασσελάκης με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντηση έγινε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή. Άλλωστε, νωπή είναι ακόμη η δήλωση του κ. Τσίπρα, ότι «δεν θα ξαναπατήσω το πόδι μου στην Κουμουνδούρου!». Δήλωση που είχε κάνει αμέσως μετά την παραίτησή του από την αρχηγία του κόμματος. «Σιδεροκέφαλος. Θα σου χρειαστεί!» του είπε μόλις τον υποδέχθηκε. Και συνέχισε: «Να χαρείς αυτές τις μέρες. Και μετά να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνεις». Η απάντηση του Στεφανάκου Κασσελάκη ήταν άμεση. Μιλώντας στον πληθυντικό (εδώ έρχεται και «κουμπώνει» το παράπονο της Έφης Αχτσιόγλου ότι την αποκάλεσε με το μικρό της όνομα!) τόνισε: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η κοινή συνισταμένη όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Όλων όσοι με στήριξαν στην προσπάθεια αυτή. Τον τιμώ. Είμαι εδώ για να συντηρήσω την παρακαταθήκη του ζωντανή! Και είμαι εδώ για να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς του».

Φαίνεται πως μέχρι και τις ευρωεκλογές δεν θα αλλάξουν πολλά στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου πλέον πνέει ένας άλλος, διαφορετικός άνεμος. Είναι φυσικά και εκείνοι που δεν μπορούν ακόμη να το χωνέψουν. «Να χάσουμε από έναν περαστικό από την Αριστερά;» λένε και δεν μπορούν να κρύψουν την αγανάκτησή τους. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που θυμούνται εκείνο που έλεγαν οι αριστεροί: «Μέχρι τις Βρυξέλλες να ακουστεί καθαρά, δεν ξεμπλέκεις εύκολα με την Αριστερά!».

Φυσικά θα υπάρξουν και μερικές αποχωρήσεις. Κάποιοι, όπως ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, και μερικά από τα «βαριά» ονόματα της Αριστεράς είναι… υπ’ ατμόν! Η διάσπαση είναι προ των πυλών λοιπόν, όσο κι αν κάποιοι θέλουν και προσπαθούν να το κρύψουν! Άλλωστε, η επόμενη ημέρα του εσωκομματικού πολέμου θα είναι πολύ δύσκολη. «Τα μαχαίρια δεν θα είναι εύκολο να ξαναμπούν στα θηκάρια», μου είπε ένα από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: «Μόνο ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να δράσει, να παρέμβει πυροσβεστικά».

Ο εμφύλιος, που προς το παρόν δείχνει ότι αποφεύχθηκε, δεν θα αργήσει να ξεκινήσει και τότε… Άλαλα τα χείλη των ασεβών!

 

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο