Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης σε έκτακτη ενημέρωση για εξιχνίαση της υπόθεσης με την εκτέλεση των 6 Τούρκων στη Λούτσα

Για το εξαπλό έγκλημα συνελήφθησαν δύο άτομα, Τούρκοι, ηλικίας 28 και 32 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως εκτελεστές στο μακελειό στη Λούτσα, ενώ αναζητείται ένα ακόμη άτομο.

Και οι δύο βρίσκονταν στη χώρα με πολιτικό άσυλο, ενώ δεν είχαν απασχολήσει τις αρχές στην Ελλάδα. Είχαν απασχολήσει στο εξωτερικό για παράβαση νομοθεσιών περί όπλων και αλλοδαπών -κατά περίπτωση.

 

Ο 32χρονος συλληφθείς στο «Ελ. Βενιζέλος», ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο χάρη στην παρατηρητικότητα των αστυνομικών, όπως αποδείχθηκε φορούσε ακόμη τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε κατά την εκτέλεση των έξι λίγη ώρα νωρίτερα στη Λούτσα.

Ο δε 28χρονος Τούρκος συνελήφθη χθες το πρωί στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Στο σπίτι όπου διέμενε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα χασίς και τα ρούχα που φορούσε όταν εκτέλεσε τους έξι. Σύμφωνα με πληροφορίες το διάστημα που διέμενε στη χώρα μας έκανε περιστασιακές δουλειές.

Οι συλληφθέντες είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν για άλλα αδικήματα -κατά περίπτωση-, για παράβαση των νομοθεσιών περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Μέλη εγκληματικής οργάνωσης τα 6 θύματα του μακελειού στη Λούτσα
Τα 6 θύματα δεν είχαν απασχολήσει τις Αρχές στην Ελλάδα, ωστόσο σχετίζονταν με εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται σε άλλες χώρες. Βρίσκονταν λίγο καιρό στην Ελλάδα, που αποτελούσε ενδιάμεσο σταθμό τους για τη μετάβασή τους σε γειτονική χώρα.

Σε ό,τι αφορά το μακελειό, τα 4 θύματα βρέθηκαν εντός του αυτοκινήτου και τα δύο εκτός. Όλοι τους είχαν δεχθεί πυροβολισμό και στο κεφάλι, δηλαδή χαριστική βολή. Από το σημείο όπου έγινε το μακελειό συλλέχθηκαν 55 κάλυκες, 2 φυσίγγια πυροβόλου όπλου και 5 παραμορφωμένες βολίδες πυροβόλου όπλου.

Πώς έστησε παγίδα θανάτου στους έξι ο 32χρονος συλληφθείς
Ο 32χρονος, ο οποίος ανήκε στο περιβάλλον της οργάνωσης όπου ανήκαν και οι έξι εκτελεσθέντες, είχε κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό και στην εκτέλεση της ανθρωποκτονίας, αφού είχε αναλάβει τη μεταφορά τους από τη χώρα προέλευσής τους στη χώρα προορισμού μέσω Ελλάδας. Τους είχε επίσης προμηθεύσει τα πλαστά δελτία ταυτότητας καθώς και τις κάρτες επιβίβασης και, παράλληλα, τους οδήγησε στο κατάλυμα στη Λούτσα με τη δικαιολογία να βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο.

Ο 28χρονος, πέρα από εκτελεστής, φέρεται να συμμετείχε και σε προπαρασκευαστικές ενέργειες της δολοφονίας.

Ο 32χρονος μετέφερε πρώτα τον 28χρονο συνεργό του στον τόπο της δολοφονίας και ακολούθως πήγε στο σπίτι των έξι και τους οδήγησε -στήνοντάς τους ουσιαστικά παγίδα- στο σημείο όπου τους εκτέλεσαν, με την πρόφαση ότι θα τους μετέφερε στο αεροδρόμιο.