Τη δημιουργία αναχωμάτων της Πολιτείας που θα ανακόψουν τη δημογραφική κατάρρευση προαναγγέλλει μέσω της συνέντευξής της στην «Political» η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Το εθνικό σχέδιο εντός του 2024 για το δημογραφικό, όπως αναφέρει η κυρία Ζαχαράκη, θα περιλαμβάνει στοχευμένα μέτρα υποστήριξης των γυναικών στον επαγγελματικό στίβο αλλά και με ευνοϊκές πολιτικές για τα νέα ζευγάρια.

Κατά την υπουργό, στην αιχμή των προτεραιοτήτων του νεοσύστατου υπουργείου βρίσκονται η ταχύτατη υλοποίηση και ο εμπλουτισμός του πολυεπίπεδου προγράμματος στεγαστικής πολιτικής.

Επιπλέον, διαμηνύει ότι «η νοοτροπία της αντιμετώπισης των γυναικών από το φύλο τους και όχι από το βιογραφικό και τις δεξιότητές τους πρέπει να σταματήσει», αποκαλύπτοντας στην «Political» ότι θα εφαρμοστεί ένα πλέγμα πολιτικών για την ενίσχυση των ίσων ευκαιριών και την προώθηση των γυναικών στην αγορά εργασίας αλλά και για τη βελτίωση της θέσης όσων γυναικών αυτήν τη στιγμή υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις.

Διαβάστε τη συνέντευξη στο  www.political.gr