Στο νερό αναμένεται να πέσει σήμερα η πρώτη φρεγάτα Belharra γαλλικής ναυπήγησης του Πολεμικού Ναυτικού με την ονομασία «Κίμων», στην επίσημη τελετή καθέλκυσης στα ναυπηγεία της Naval Group στο Λοριάν της Βρετάνης

Η καθέλκυση, παρουσία του υπουργού άμυνας Νίκου Δένδια, τον οποίο θα υποδεχτεί ο ομόλογός του Σεμπαστιάν Λεκορνού, μήνες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία το 2024 δείχνει την ταχύτατη εξέλιξη του ναυπηγικού προγράμματος. Ο κ. Δένδιας μετά την τελετή θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις της Naval Group στο Λοριάν όπου θα τον υποδεχθεί ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ και θα επιθεωρήσει τις εργασίες ναυπήγησης της φρεγάτας ΝΕΑΡΧΟΣ.

Ο «Κίμων» αποτελεί την πρώτη από τις τρεις ολοκαίνουργιες φρεγάτες Belharra που θα παραλάβει το Πολεμικό Ναυτικό. Βέβαια η σημερινή τελετή είναι τυπική, καθώς ο «Κίμων» βρέθηκε στο νερό πριν από λίγες ημέρες. Το 2024 θα ακολουθήσουν οι δοκιμές του πλοίου και μέχρι τα τέλη του 2024 αρχές 2025 αναμένεται να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό για να ενταχθεί στο στόλο. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η δεύτερη φρεγάτα με την ονομασία «Νέαρχος» αναμένεται να παραδοθεί το φθινόπωρο του 2025 και η τρίτη φρεγάτα με την ονομασία «Φορμίων» αναμένεται να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό εντός του 2026.