Σκληρή επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και τους κ. Παππά, Πολάκη και Φίλη, εξαπέλυσε μέσω του ΣΚΑΪ και της εκπομπής Σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάνοντας λόγο για «επιλογή Τσίπρα και μιμητή Τσίπρα», για «πτωχευμένο ΣΥΡΙΖΑ» και για «υποβάθμιση της πολιτικής ζωής».

«Αυτό που παρακολουθούμε είναι πραγματικά θλιβερό. Νομίζω ότι εκθέτει όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ολόκληρη τη χώρα. Μπροστά στα μάτια μας εκτυλίχθηκε επιθετική εξαγορά πτωχευμένου κόμματος από ένα κατά δήλωσή του ‘’Golden Boy’’. Όποτε ανοίγει το στόμα του λέει και μια κοτσάνα για τα εθνικά θέματα, για πολύ σοβαρά ζητήματα, ή κάνει ατόπημα όπως ήταν οι ‘’ταρζανιές’’ στο σχολείο των ΑμεΑ. Ταυτόχρονα, το ίδιο πρόσωπο περιφέρεται και περιφέρει εξευτελίζοντας τους συν αυτώ μπροστά στα μάτια των πολιτών και για τις κάμερες» ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Με στενοχωρεί όλη αυτή η κατάσταση γιατί είναι μια συνολική υποβάθμιση της πολιτικής ζωής. Ξέρω ότι η ΝΔ χαίρεται παρά πολύ που έχει τον Κασσελάκη αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, άλλα πραγματική αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή είναι η Πλεύση Ελευθερίας» τόνισε.

Όπως εκτιμά η κ. Κωνσταντοπούλου, «είναι πολύ δύσκολο να πορευτεί ενωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά που συμβαίνουν σήμερα δεν είναι παρά τα επίχειρα όσων έγιναν το 2015, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πούλησε την ψύχη του και τους ανθρώπους που τον εμπιστεύτηκαν. Επιτρέπουν να τους περιπαίζουν στη Βουλή αποκαλώντας τον αρχηγό τους ‘’Μασσελάκη, Φαμελλάκη’’ κλπ και εκείνοι θίγονται ως υπερασπιστές του ιερού δισκοπότηρου».

Η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε δε ότι ο κ. Κασσελάκης είναι προφανές ότι είναι επιλογή του Τσίπρα, και είναι προφανής ο κυνισμός πίσω από αυτή την επιλογή ότι «εγώ θα πάρω το κόμμα με όποιον βάλω, με όποιον μου κατέβει». «Ο Παππάς, καταδικασμένος για αδίκημα διαφθοράς, ο Πολάκης, νομίζουν ότι κάνουν το κομμάτι τους. Εσωτερικά βλέπουμε μια κατάσταση φοβερής σήψης, αλλά και φοβερής αγάπης για την καρέκλα, είδατε πώς εμφανίστηκε χθες ο κ. Φίλης να τα μετριάζει τα λεγόμενα του, μόλις μοιραστούν οι καρέκλες… Για την καρέκλα».

Όλοι αυτοί, συνέχισε η κ. Κωνσταντοπούλου, κάνανε μια επιλογή το ’15, όλοι αυτοί ήταν οι εφεδρείες του κ. Τσίπρα όταν αποφάσισε να ‘’τα γυρίσει’’ το ’15. Όλοι αυτοί ήταν δίπλα του και έγιναν υπουργοί του, και μια χαρά όταν τους δόθηκε η καρέκλα ξεχάσανε και την Αριστερά και τις αρχές και τις αξίες. «Δεν είναι κάτι το νέο να έχεις Παππά και Πολάκη εξαπτέρυγα ή να αναμασάς ό,τι πιο παλιό και παρωχημένο υπάρχει» σχολίασε.

Τα περί ‘’κρατιδίου’’ στην Κύπρο δείχνουν ακραία άγνοια πολιτικής ιστορίας. Όποιος γνωρίζει για το Κυπριακό φυσικά δεν κάνει τέτοιου είδους διατυπώσεις παρατήρησε ακόμα η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Μπορεί να γελάμε ή να κλαίμε, αλλά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά… Ο κ. Τσίπρας έθεσε ένα υπόδειγμα/ παράδειγμα προς αποφυγήν: το υπόδειγμα του αδίστακτου θρασύτατου ανθρώπου, ο οποίος εκπροσωπεί μια χώρα να μιλάει αγγλικά χωρίς να ξέρει. Εδώ έχουμε τον μιμητή του κ. Τσίπρα: μάς λέει ‘’μιλάω ελληνικά χωρίς να ξέρω, κάνω πολιτική χωρίς να ξέρω, κάνω τον αρχηγό πάω και διεκδικώ την αρχηγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης χωρίς να ξέρω, και χωρίς φυσικά να θέλω να εκτεθώ’’. Δεν θέλει να μπει στη Βουλή γιατί δεν θέλει να εκτεθεί. Είναι δυνατότητα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι στη Βουλή και να κρατιέται εκτός; Αυτό τα λέει όλα».

Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, η κ. Κωνσταντοπούλου την κατηγόρησε για αλαζονεία, εκτιμώντας ότι αυτή ακριβώς η αλαζονεία, θα οδηγήσει και στην κατάρρευσή της. Οι πολίτες, τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, είναι σε απόγνωση και αισθάνονται εντελώς απομονωμένοι. Υπάρχουν τα μέσα για να προστατευθούν οι πολίτες σημείωσε, κάνοντας λόγο για κυβερνητικές και κρατικές αμέλειες, ειδικά στις πυρκαγιές. Το ότι κάηκε πάλι ολόκληρη η Ελλάδα μετά το 2021 είναι έργο Μητσοτάκη δεν είναι φυσικό ούτε ακραίο φαινόμενο.

ΠΗΓΗ: protothema.gr