Θα κάνει «ό,τι περνάει από το χέρι του» για να απελευθερωθούν οι Αμερικανοί πολίτες που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς, υποσχέθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα το απόγευμα στη δημοσιότητα.

Ο Μπάιντεν συνομίλησε επίσης μέσω βιντεοκλήσης με τους συγγενείς των 14 Αμερικανών για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφορία εδώ και μία εβδομάδα, μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον πιο τελευταίο απολογισμό, 27 Αμερικανοί σκοτώθηκαν και άλλοι κρατούνται όμηροι από την ισλαμιστική οργάνωση. Η Ουάσινγκτον δεν έχει διευκρινίσει πόσοι από τους 14 αγνοούμενους είναι στα χέρια της Χαμάς.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους φέρουμε στο σπίτι, αν μπορούμε να τους βρούμε» είπε ο Μπάιντεν σε αυτό το πολύ σύντομο απόσπασμα της συνέντευξης που μετέδωσε το CBS.

Εν τω μεταξύ, η πρώτη ειδικά ναυλωμένη πτήση για την απομάκρυνση των Αμερικανών πολιτών από το Ισραήλ αναχώρησε και είναι καθ’ οδόν για την Ευρώπη, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, χωρίς να διευκρινίσει τον προορισμό του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, θα ακολουθήσουν και άλλες ειδικές πτήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ