Σειρήνες που προειδοποιούν για πιθανές επιθέσεις με ρουκέτες ηχούν σε όλο το βόρειο Ισραήλ, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Την ίδια ώρα, ο στρατός του Ισραήλ ανταπέδωσε πυρά που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις αναφέρουν εκ νέου ότι δέχονται πυρά από τον Λίβανο και ότι απάντησαν πλήττοντας στόχους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, οι IDF πλήττουν στόχους στο Λίβανο σε απάντηση σε αντιαρματικά πυρά που κατευθύνονται σε ισραηλινή βάση στα σύνορα.

«Για 5η φορά σήμερα, λήφθηκε αναφορά για εκτόξευση αντιαρματικού πυραύλου προς ένα φυλάκιο των IDF κατά μήκος της Γαλάζιας Γραμμής με τον Λίβανο.

Προσθέτοντας σε αυτή την αναφορά, ο εκπρόσωπος των IDF αντιπτέραρχος Daniel Hagari έκανε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να δηλώσει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ανταπέδωσαν τα πυρά πάνω από τη μπλε γραμμή και μέσα στον Λίβανο.

Μετά την αρχική αναφορά, οι δυνάμεις των IDF επιτίθενται τώρα στην περιοχή από την οποία εκτοξεύτηκαν τα αντιαρματικά πυρά προς το φυλάκιο των IDF στα σύνορα με τον Λίβανο. Επίσης, μια άλλη στρατιωτική υποδομή της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ δέχθηκε επίθεση νωρίτερα σήμερα.

Πηγή: iefimerida.gr