Ο Αιγύπτιος πολίτης και ο Ιταλός αιγυπτιακής καταγωγής, οι οποίοι συνελήφθησαν νωρίς σήμερα το πρωί στο Μιλάνο, “κατηγορούνται για διαδικτυακή προπαγάνδα και προσηλυτισμό υπέρ του Ισλαμικού Κρατους και για παροχή οικονομικής στήριξης” στην τζιχαντιστική οργάνωση, όπως τόνισε ο εισαγγελέας της ιταλικής συμπρωτεύουσας Μαρτσέλο Βιόλα.

Ο Βιόλα πρόσθεσε ότι οι συλληφθέντες είχαν ορκιστεί αιώνια πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά δεν προκύπτει να συνδέονται με την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε χθες, Δευτέρα, το βράδυ στις Βρυξέλλες.

Ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης των Βρυξελλών Αμπντεσλάμ Λασουέντ είχε αναρτήσει φωτογραφία του στην Γένοβα, σε σελίδα που διατηρούσε στο Facebook.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, η σελίδα είχε δημιουργηθεί το 2021, ενώ στην φωτογραφία (η οποία πιθανόν προέκυψε από επεξεργασία βίντεο που τραβήχτηκε με κινητό) ο Λασουέντ βρίσκεται στην πλατεία της Νίκης (Πιάτσα Ντέλα Βιτόρια) της Γένοβας.

Η ιταλική εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας προσπαθεί τώρα να καθορίσει, με χρονική ακρίβεια, πότε ο τρομοκράτης πέρασε από την περιφέρεια της Λιγουρίας, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Γένοβα. Ο Αμπντεσλάμ Λασουέντ είχε δημιουργήσει την συγκεκριμένη σελίδα χρησιμοποιώντας το πλαστό όνομα Σλαϊέμ Σλούμα.