«Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του!»: Αυτή η γνωστή παροιμιώδης έκφραση, που ο αείμνηστος γνωστός ηθοποιός συγγραφέας και εκφωνητής του ΕΙΡ και της ΕΡΤ ΕΡΑ, καλός φίλος Τάκης Νατσούλης, αναφέρει στο ιστορικό του βιβλίο πάει…γάντι στην υπόθεση Κασσελάκη!

Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να φέρει κάτι νέο στο κόμμα του και στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, κάνει πολλές κινήσεις. Φαίνεται όμως πως ο τρόπος που προσπαθεί ο Κασσελάκης δεν είναι ο ενδεδειγμένος, ο… πειστικός! Έτσι πέφτει σε πολλά λάθη. Κάνει και λέει πράγματα που βγάζουν έξω από τα ρούχα τους, αν όχι όλους, τους περισσότερους Έλληνες.

Ήρθε από το…πουθενά. Στον δρόμο του, έχασε το μονοπάτι που οδηγεί στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά όχι και τις ελπίδες του για εκπλήρωση των ονείρων του. Να γίνει…πρωθυπουργός! Έτσι κατάφερε να πείσει κάποιους πως είναι αριστερός και πως έχει πάρει το… δαχτυλίδι του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα. Γι’αυτό και δεν έχασε χρόνο. Άρχισε περιοδείες σε όλη τη χώρα. Και επειδή το θέμα της πειθούς και της διείσδυσης το έχει,πέτυχε σε μικρό χρονικό διάστημα να φέρει τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκονταν σε…βάλτο, κοντά του.

Όταν ήρθε η μεγάλη στιγμή της εκλογής του νέου προέδρου και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Στεφανάκος Κασσελάκης με 2 ευρώ έγινε μέλος του κόμματος και με χιλιάδες ναι, μέσα σε δύο Κυριακές, έκανε δικό του το κόμμα, με τα ιστορικά αριστερά στελέχη, με τον αριστερό κόσμο να μην έχουν ακόμη καταλάβει τι έχει γίνει…
Και ναι, με δημοκρατικό τρόπο ο Κασσελάκης κέρδισε. Νίκησε και έδειξε πως έρχεται το κάτι άλλο. Την άλλη μέρα κιόλας επισκέφτηκε στο γραφείο στη Βουλή τον Αλέξη Τσίπρα για να πάρει τα…κλειδιά του ΣΥΡΙΖΑ!

Από εκεί και μετά αρχίζουν τα ωραία. Οι…αμερικανιές και όλα όσα η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν είναι ακόμη έτοιμοι να δεχθούν! «Από δω ο σύντροφός μου», είπε παρουσιάζοντας τον Τάιλερ, τον οποίο βέβαια από την αρχή είχε δίπλα του και στο πλευρό του. Εκείνο που ευτυχώς δεν στοίχισε πολύ στη χώρα μας είναι το γεγονός πως κάθε λέξη του για τα εθνικά θέματα έβαζε «βόμβα»! Μίλησε για «κρατίδιο» αναφερόμενος στο ψευδοκράτος των Τουρκοκυπρίων. Υποστήριξε πως θέλει να πάει φαντάρος! Πολύ ωραία. Όμως γιατί μόνο 20 ημέρες; Για να καταλάβεις, Στεφανάκο, και να ευχαριστηθείς το γεγονός ότι είσαι στρατιώτης,δήλωσε πως θέλεις να υπηρετήσει έξι μήνες. Να κάνεις γερμανικό νούμερο σκοπιάς! Να μπεις 2-4 το πρωί θαλαμοφύλακας. Να κάνεις πορεία στο πεδίο βολής φορτωμένος με όλο τον εξοπλισμό. Και φυσικά να μείνεις μέσα χωρίς άδεια εξόδου έστω και δύο ωρών, για πάνω από είκοσι ημέρες. Μόνο έτσι θα καταλάβεις τι σημαίνει στρατός. Πειθαρχία! Σεβασμός! Και τάξη!

Εκείνο που «κόστισε» σε κάποιους και που φαίνεται ότι δεν μπορούν να το…χωνέψουν είναι η δήλωση του Κασσελάκη, ότι θέλει με τον σύντροφό του να μεγαλώσουν την οικογένειά τους, αποκτώντας δύο αγόρια με υιοθεσία ή με παρένθετη μητέρα! Καταλαβαίνετε τι ακολούθησε. Αυτό όμως δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να βρίζει δημόσια τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια δεν πρέπει να θεωρείται η γυναίκα σκεύος ή τζουκ μποξ, που βάζεις ένα ή δύο ευρώ και επιλέγεις το τραγούδι που σου αρέσει! Γιατί, ουσιαστικά, αυτό λέει και δείχνει ο Στεφανάκος Κασσελάκης. Αλλά, για να τα λέμε όλα, ας εξηγήσει κάποιος στον Στεφανάκο Κασσελάκη τι σημαίνει η παροιμιώδης έκφραση «λαγός τη φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του»!

Γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο