«Δεν μπορούσα να συμμετέχω σε ένα σίριαλ του Netflix» επιμένει ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής

Να παραδώσει την έδρα του ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Στέλιο Κούλογλου, μετά την επιστολή αποχώρησης από την ευρωομάδα του κόμματος του ευρωβουλευτή.

Για τους λόγους που αποχώρησε από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στο Open, εξαπολύοντας τα πυρά του στον Στέφανο Κασσελάκη, κατηγορώντας τον πως δεν κάνει αντιπολίτευση. Παράλληλα, σχολίασε πως «η κοινωνική γνώμη πρέπει να ασχολείται με τις πολιτικές θέσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι με την προσωπική του ζωή».

«Δεν μπορούσα πλέον να συμμετέχω έστω και από τις Βρυξέλλες σε ένα σίριαλ. Γιατί στην πραγματικότητα, αυτό που έχει εξελιχτεί τώρα είναι κάτι σαν σίριαλ του Netflix. Δεν γίνεται σοβαρή αντιπολίτευση. Ο Μητσοτάκης εμφανίζεται τα βράδια και κάνει πολιτική μόνος του, ανενόχλητος. Και ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει στα πρωινάδικα, σε επίπεδο προσωπικού κουτσομπολιού. Κοντεύει να γίνει δεύτερος πόλεμος στην Ευρώπη. Θα ήθελα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει διεθνείς πρωτοβουλίες. Πήγε ο Μητσοτάκης στην Αίγυπτο. Να πήγαινε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Ράφα, στην Αίγυπτο, να πάρει πρωτοβουλίες. Αντ΄ αυτού βρίσκεται στις ΗΠΑ και μας ενημέρωσε κιόλας ότι παντρεύτηκε. Δεν βλέπω να γίνεται στην πραγματικότητα καμία αντιπολίτευση. Για πρώτη φορά στην ιστορία το ζούμε αυτό από την μεταπολίτευση και μετά. Δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση» είπε χαρακτηριστικά.

«Οι πολιτικές θέσεις όσες είχε εκφράσει ο κ. Κασσελάκης δεν ανταποκρίνονται στις θέσεις, στην παράδοση και την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ. Πχ αυτά που είπε στον Σύλλογο Ελλήνων Βιομηχάνων δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα. Χρειαζόταν αλλαγή ο ΣΥΡΙΖΑ, είχε πέσει εδώ και χρόνια σε μια βαριά κρίση και εξαιτίας της κρίσης εκλέχτηκε ο κ. Κασσελάκης. Αλλά έπρεπε να γίνουν κάποιος αλλαγές. Να έχουμε ένα σύγχρονο κόμμα, πράσινο, δημοκρατικό, αριστερό. Αλλά να είναι κάπως αριστερό. Είχα πει και την προηγούμενη φορά πως από ροκ έγινε ποπ. Εδώ πάμε να το γυρίσουμε στο καλαματιανό. Αυτές οι θέσεις δεν έχουν όχι καμία σχέση μόνο με την αριστερά αλλά και με την Ελλάδα. Stock options να δώσεις στην Ελλάδα, σε μια οικονομία με μικρές παραγωγικές μονάδες; Τα Stock options δίνονται σε στελέχη μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων για να πάνε στα στελέχη, όχι στους εργαζόμενους», σημείωσε.

Δείτε τη συνέντευξη