Εκτάκτως στις ΗΠΑ μετέβη ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Χουσεϊν Αμιραμπντολαχιάν, ενώ είναι σε εξέλιξη ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς.

Όπως σχολιάζει το Γερμανικό Πρακτορείο είναι σπάνιες οι επισκέψεις κορυφαίων Ιρανών πολιτικών στις Ηνωμένες Πολιτείες, που θεωρούνται από την Τεχεράνη ορκισμένος εχθρός της Ισλαμικής Δημοκρατίας και «συνένοχος» στα «εγκλήματα που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα»

Ο επικεφαλής της διπλωματίας του Ιράν έφτασε στη Νέα Υόρκη αργά το απόγευμα της Τετάρτης (τοπική ώρα), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του προκειμένου να υποστηρίξει τα συμφέροντα των Παλαιστινίων σε συνεδρίαση του ΟΗΕ, ενώ σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ θα έχει συνομιλίες για τον πόλεμο στη Γάζα.

ΗΠΑ και Ισραήλ θεωρούν μετά βεβαιότητας ότι η Χαμάς λαμβάνει υποστήριξη από το Ιράν, όπως και η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου την οποία προειδοποίησαν να μην ανοίξει δεύτερο μέτωπο σε αυτόν τον πόλεμο, καθώς ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, με νεκρούς να καταγράφονται και από τις δύο πλευρές.

Η ηγεσία του Ιράν χαιρέτισε τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ, αλλά αρνήθηκαν την άμεση εμπλοκή τους.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα ασχοληθεί με τη σύρραξη Ισραήλ-Χαμάς στη διάρκεια συνεδρίασης, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή. Οι αραβικές χώρες έχουν προτείνει ένα κείμενο που θα μπορούσε να ψηφιστεί αυτή την εβδομάδα και ζητά «άμεση κατάπαυση του πυρός» και «ανεμπόδιστη» ανθρωπιστική πρόσβαση στη Λωρίδα της Γάζας.

Πηγή: iefimerida.gr