Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, τάχθηκε  υπέρ της απόφασης Κασσελάκη για λίστα στελεχών που θα εκπροσωπούν τον ΣΥΡΙΖΑ στα κανάλια, δηλώνοντας ότι «δεν μπορεί να γίνεται αυτό το πανηγύρι. Όποιος θέλει να συστρατευθεί είναι πολυτέλεια αυτού του είδους οι συμπεριφορές. Όλοι χωράμε σε αυτό τον χώρο προτάσσοντας όχι το προσωπικό εγώ αλλά την κοινωνία».

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ακόμη ότι είναι «υπερβολικά όσα είπαν στα τηλεοπτικά πάνελ» υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος όταν διεγράφη από το κόμμα δεν έδωσε δικαιώματα για σχόλια «γιατί τα ζητήματα τα συζητάμε στα πολιτικά οργανα».

«Δεν υπήρχαν επιχειρήματα για να ειπωθούν βαριές κουβέντες, αυτά πρέπει να τα συζητήσουμε στο συνέδριο» ανέφερε στο ΟΡΕΝ.

Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, μιλώντας για τον κύριο Κασσελάκη: «από την πρώτη στιγμή έδειξε μια διαλλακτική διάθεση και πρέπει να πω ότι είναι σπάνιο αυτό που έκανε όταν εξελέγη να καλέσει την Αχτσιόγλου και της έδωσε τη δυνατότητα να έχει τον δεύτερο ρόλο. Ο πρόεδρος έχει διάθεση να συμβάλει στην ενότητα, δεν νομίζω ότι τα χτυπήματα προς την Αχτσιόγλου ήρθαν από την πλευρά Κασσελάκη, έχει ήθος. Ο Κασσελάκης δεν είναι ανεπάγγελτος, δούλεψε στη ζωή του, ήρθε ένας άνθρωπος καταξιωμένος επαγγελματικά που είναι αποφασισμένος να δουλέψει στον χώρο αυτό με όλους μαζί. Είπε καταθέτω κάποιες προτάσεις όχι θέσφατα».

Ακόμη, δήλωσε κατά των διαγραφών προσθέτοντας ότι ρόλος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ «είναι να δίνουν μάχη για τα προβλήματα της κοινωνίας».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής εκτίμησε, τέλος, πώς «όχι δεν πάμε για διάσπαση. Όποιος επιχειρήσει κάτι τέτοιο θα βρεθεί σε “κενό αέρος”. Το ίδιο έπαθε ο Αρσένης, ο Στεφανόπουλος, ο Λαφαζάνης, ο Παπανδρέου η Ντόρα, η κοινωνία θέλει μεγάλα κόμματα, ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει μια κυβερνώσα αριστερά».