«Έως την Παρασκευή κλείνουν για τη φετινή χρονιά τα κενά στα σχολεία, θα έχουν τοποθετηθεί όλοι οι εκπαιδευτικοί που θα δηλώσουν διαθεσιμότητα και θέση για την οποία ενδιαφέρονται» δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Δόμνα Μιχαηλίδου στην τηλεόραση του Σκάι.

Η κ. Μιχαηλίδου περιέγραψε τη διαδικασία κατάθεσης ενδιαφέροντος και τοποθέτησης των εκπαιδευτικών ως εξής: «Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τα 2.800 κενά που υπάρχουν. Σε αυτή θα μπορούν να μπουν εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται και να δηλώσουν θέση προτίμησης. Την Τετάρτη οι ενδιαφερόμενοι θα μάθουν με sms σε ποια σχολεία θα τοποθετηθούν και έως την Παρασκευή θα έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους για να κλείσει αυτό το κενό» ανέφερε.

Για το θέμα του bulling στα σχολεία η κ. Μιχαηλίδου υποστήριξε πως «η κατάσταση έχει ξεφύγει, είναι ζήτημα που αφορά όλες τις προηγμένες χώρες, εμείς παρατηρούμε τι έχουν κάνει αυτές οι χώρες και αντιγράφουμε διαχειριστικά μοντέλα που έχουν εφαρμοστεί. Στο πλαίσιο αυτό επιλέγουμε μαθήματα ενσυναίσθησης όπως στη Δανία, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών όπου έχει επενδύσει η Σουηδία και την αύξηση στις προσλήψεις κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων που έχει επιλέξει η Γαλλία.

Εκτιμούμε πως αυτός ο συνδυασμός μαζί με την πλατφόρμα για τις καταγγελίες για bulling στα σχολεία που ανοίγει την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθούμε σε καλύτερη θέση απέναντι σε ένα κεφαλαιώδες ζήτημα για την εκπαίδευση και την ελληνική οικογένεια».

Τέλος, αναφερόμενη στη διαδικασία των προσλήψεων των εκπαιδευτικών στο Δημόσιο, ανέφερε πως και στα επόμενα χρόνια θα γίνει με τη γνωστή μοριοδότηση του ΑΣΕΠ, χωρίς διαγωνισμό, ταυτόχρονα με την έναρξη διαλόγου με τους φορείς των εκπαιδευτικών.