Στην ιταλική νεοφασιστική οργάνωση CasaPound ανήκουν τα 21 άτομα που συνελήφθησαν χθες (31/10) το βράδυ στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Πρόκειται για άτομα που ταξίδεψαν από την Ιταλία προκειμένου να συμμετέχουν στη συγκέντρωση ακροδεξιών που είχε προγραμματιστεί για σήμερα (1/11) στο Νέο Ηράκλειο, ως εκδήλωση μνήμης για τα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής, Μανώλη Καπελώνη και Γιώργο Φουντούλη, που είχαν δολοφονηθεί το 2013 έξω από τα γραφεία του κόμματος στη λεωφ. Ηρακλείου.

Oπως αναφέρεται σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της οργάνωσης, που συνοδεύεται και από τη σχετική φωτογραφία από το αεροδρόμιο:

«Είναι απαράδεκτο να σταματούν και να συλλαμβάνονται αυθαίρετα περισσότερα από 20 άτομα μόλις κατέβουν από το αεροπλάνο, μόνο και μόνο επειδή ήθελαν να παραστούν στο μνημόσυνο των δύο νέων ανδρών που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ», δήλωσε ο Τζιανλούκα Ιανόνε, πρόεδρος της CasaPound Italia που ήρθε στην Αθήνα και βρισκόταν μεταξύ εκείνων που συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Το όνομα της CasaPound Italia είναι εμπνευσμένο από τον Αμερικανό ποιητή Εζρα Πάουντ, γνωστό και για τις αντισημιτικές του ιδέες. Iδρύθηκε το 2003 και οι υποστηρικτές της οργάνωσης περιγράφουν τους εαυτούς τους ως νεοφασίστες, έχοντας δηλώσει τον θαυμασμό τους στο πρόσωπο του Μπενίτο Μουσολίνι.

Σε συναγερμό βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. με 3.500 αστυνομικούς επι ποδός, υπό το φόβο επεισοδίων, για την επέτειο 10 χρόνων από τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, στο Νέο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα έχουν επιστρατευτεί χιλιάδες αστυνομικοί, όπως ομάδες ΟΠΚΕ, ΔΙ.ΑΣ., διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής. Μάλιστα ως συνδρομή στον επιχειρησιακό σχεδιασμό, έχουν φτάσει ήδη από χθες στην Αθήνα και διμοιρίες των ΜΑΤ από την επαρχία.

Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές ενημέρωσης πρόκειται για την πρώτη επέτειο, με το κλίμα να είναι τόσο «ηλεκτρισμένο» . Ήδη με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής έχουν απαγορευτεί οι συγκεντρώσεις για σήμερα Τετάρτη, κάτι το οποίο όμως λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας εκτιμάται ότι θα παραβιαστεί .

Όπως διαπιστώθηκε οι πληροφορίες ότι θα ταξιδέψουν στη χώρα μας μέλη φασιστικών οργανώσεων από το εξωτερικό βγήκαν αληθινές .

Η ΕΛΑΣ πρόλαβε και ενημερώθηκε εγκαίρως για το αεροπορικό ταξίδι 21 ακροδεξιών Ιταλών προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα με την άφιξή τους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το βράδυ της Τρίτης να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου κρατούνται προκειμένου να κινηθεί σε βάρος τους η διαδικασία της διοικητικής απέλασης για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Πηγή: iefimerida.gr