Νέα τροπή φαίνεται πως παίρνει η υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου μετά την απόφαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών να προτείνει την παραπομπή του Πατέρα Αντώνιου σε δίκη. «Θέλω να δικαστώ για να φανεί η σκευωρία», απαντά ο ιερέας στην πρώτη του επίσημη αντίδραση μετά την πρόταση του εισαγγελέα.

Συγκεκριμένα, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Νομικός προτείνει ο Πάτερ Αντώνιος να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκου.

Πρόκειται για καταγγελίες που είχαν κάνει ένας 14χρονος τότε και ένας 18χρονος για σεξουαλική κακοποίηση σε δομές στον Βόλο και τη Χίο.

Ο κ. Νομικός ζήτησε παράλληλα να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που του έχουν τεθεί – απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση μια φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. Όμως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας είναι εκείνο που θα έχει τον τελικό λόγο για το εάν θα γίνει η δίκη.

Πατέρας Αντώνιος: «Θέλω να δικαστώ για να φανεί η σκευωρία»
Στo Star μίλησε ο Πατέρας Αντώνιος ο οποίος κατά την πρώτη του επίσημη αντίδραση ανέφερε: «Θέλω να δικαστώ για να φανεί η σκευωρία».

Συγκεκριμένα τα λόγια του Ιερέα ήταν: «Θέλουμε να δικαστούμε για να φανεί το μέγεθος του ψεύδους και της σκευωρίας. Σύντομα θα φανούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί αυτής της σκευωρίας που μοναδικό στόχο είχαν την «πειρατική» εισβολή στην Κιβωτό του Κόσμου».