Ποινή φυλάκισης 4 ετών επέβαλε το δευτεροβάθμιο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σ’ ένα συνταξιούχο πυροσβέστη, ο οποίος καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση ενός 10χρονου κοριτσιού κατά τη διάρκεια καλοκαιρινών διακοπών σε κάμπινγκ της Πιερίας.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr, κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση ανηλίκου, ενώ του αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο σε ποινή κάθειρξης 5 ετών, ενώ του είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Η 10χρονη, μέλος τετραμελούς οικογένειας, πήγε τον Ιούλιο του 2014 διακοπές χωρίς τους γονείς, με την οικογένεια της φίλης της. Μετέβησαν σε κάμπινγκ της Πιερίας, όπου βρισκόταν και ο συνταξιούχος πυροσβέστης. Ο τελευταίος έπαιζε με τα παιδιά και έκαναν δραστηριότητες την παραλία ή στη θάλασσα. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος πρότεινε στην 10χρονη να κάνουν αγώνες κολύμβησης. Στη συγκεκριμένη περιοχή η θάλασσα ήταν βαθιά και καλυπτόταν το σώμα της από το νερό. Τότε φέρεται πως άρπαξε το κορίτσι και προχώρησε σε ανάρμοστες πράξεις.

Το κορίτσι φώναξε “άσε με, άσε με” και απεγκλωβίστηκε. Η μικρή μίλησε τηλεφωνικά με τη μητέρα της και την επόμενη μέρα επέστρεψε στον τόπο καταγωγής της, όπου εξιστόρησε τι έγινε στη μητέρα της. Οι γονείς επισκέφτηκαν το κάμπινγκ, να τους δείξει ποιος είναι ο δράστης και τον υπέδειξε. Στη συνέχεια υπέβαλαν μήνυση εναντίον του κατηγορούμενου και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Κατά την απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία, ισχυρίστηκε ότι πήρε το κορίτσι στην πλάτη του μια-δυο φορές και το πέταξε στη θάλασσα. Μίλησε δε για παρεξήγηση.