Απόψε στις 19:00, στο “Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος”, θα πραγματοποιηθεί από το ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, το Ινστιτούτο Ζακ Ντελόρ και το περιοδικό Μεταρρύθμιση, με την υποστήριξη του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ειδική ανοιχτή εκδήλωση προς τιμήν του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους, η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, υπουργοί, βουλευτές και άλλα πολιτικά στελέχη, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, προσωπικότητες της οικονομικής και ακαδημαϊκής ελληνικής σκηνής καθώς και εκπρόσωποι της νεολαίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την εκδήλωση θα ανοίξει η πρόεδρος του Δικτύου, Άννα Διαμαντοπούλου. Θα ακολουθήσει video για τη ζωή και το έργο του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστα Σημίτη καθώς και βιντεοσκοπημένοι χαιρετισμοί διεθνών προσωπικοτήτων.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα, τον Ομότιμο καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας Παντείου Παν/μίου κ. Γιάννη Βούλγαρη και τον Πρέσβη Επί Τιμή κ. Αριστείδη Αγαθοκλή με συντονιστή τον δημοσιογράφο κ. Παύλο Τσίμα. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται – αμέσως μετά- ο χαιρετισμός του πρώην πρωθυπουργού. Να σημειωθεί δε ότι, στην αρχή και στο πέρας της εκδήλωσης θα προβληθεί βίντεο με νέους από την γενιά Χ και Z.