Η, δίκη για τη θανατηφόρα παράσυρση της 21χρονης Έμμας, που σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη πριν από έναν χρόνοθα συνεχιστεί Στις 29 Νοεμβρίου.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθεται ο 27χρονος, αλβανικής καταγωγής, που κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια.

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα το πρωί με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα, ο οποίος ήταν ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας και μίλησε για το πώς έμαθε ότι η κόρη του παρασύρθηκε από το όχημα αλλά και τις στιγμές πριν και μετά το μοιραίο, ενώ στην επόμενη συνεδρίαση θα καταθέσει η μητέρα της 21χρονης Εμμας.

Η άτυχη κοπέλα, μετά την παράσυρση στην οδό Εγνατία, νοσηλεύτηκε για πέντε ημέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπαγεωργίου και όταν έφυγε από τη ζωή, οι γονείς επέδειξαν μεγαλείο ψυχής, δωρίζοντας τα όργανά της.

Παρούσα στη δίκη σήμερα ήταν και η γυναίκα που έλαβε τον έναν της νεφρό, μαζί με φίλους της 21χρονης και συγγενείς της.

«Σήμερα ήταν η αρχή και εύχομαι να έρθει το τέλος γρήγορα. Είναι πολύ σημαντικό ότι ξεκίνησε το δικαστήριο και χαίρομαι που θα συνεχίσει με τους ίδιους ανθρώπους. Ζητάμε την αυστηρή τιμωρία του 27χρονου, δεν έχει κανένα ελαφρυντικό για αυτό που έκανε, είναι κάτι αποτρόπαιο. Δεν τον έχω κοιτάξει στο πρόσωπο και δε θέλω, μόνο την πλάτη του έχω δει», ανέφερε η μητέρα της μετά τη διακοπή της συνεδρίασης.