Η 59χρονη Μ.Π. μητέρα και η Α.Μ. 23χρονη αδερφή της Φαίης Μπακογιώργου που είχε βρεθεί δολοφονημένη και τυλιγμένη σε κουβέρτα, πρωινές ώρες της 8-10-2021 σε πεζοδρόμιο στην Κυψέλη αναμένεται να περάσουν σήμερα το κατώφλι των εισαγγελικών αρχών.

Μαζί τους θα βρεθεί και η 57χρονη Π.Τ., που φιλοξενούσε τη νεαρή μητέρα μαζί με τα αλλά τρία παιδιά της, που επίσης συνελήφθη κατόπιν σχετικών ενταλμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουνοι αρχές κεντρικό ρόλο στην εκμετάλλευση της Φαίης έπαιζε η σπιτονοικοκυρά της. Η γυναίκα που υποτίθεται την φιλοξενούσε μαζί με την αδελφή της και την μητέρα της, ήταν η γυναίκα που είχε στήσει το κολαστήριο που δεν χωρά ο νους για την άτυχη 23χρονη. Την εξέδιδε, την έβαζε να επαιτεί, την έσπρωχνε σε αυτοκίνητα στήνοντας δήθεν ατυχήματα για να λαμβάνει αποζημιώσεις και την ξυλοκοπούσε χωρίς έλεος. Ολα αυτά μπροστά στην μητέρα της και την αδελφή της που φέρονται να μην αντιδρούσαν.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, η 57χρονη, κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα, ανθρωποκτονία με δόλο, διακοπή κύησης, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου – συνοίκου και εγκύου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου – ανηλίκου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή,

Η 23χρονη αδερφή της Φαίης κατηγορείται για συνέργεια σε εμπορία ανθρώπου, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και για ανθρωποκτονία με δόλο και 59χρονη μητέρα κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο.

Πώς αποκαλύφθηκε η αλήθεια για το μαρτύριο της Φαίης
Όσον αφορά την αποκάλυψη της αλήθειας, σημαντικές στάθηκαν οι επαναλαμβανόμενες εξετάσεις μαρτύρων που διέμεναν στην ίδια πολυκατοικία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, μαζί με τις καταθέσεις μαρτύρων που εργάζονταν  κοντά στη πολυκατοικία -κολαστήριο.

Βάσει αυτών των προσώπων και όσων φέρονται να υποστήριξαν η κακοποίηση της Φαίης ήταν συνεχής και μάλιστα όταν η 57χρονη φέρεται να ωθούσε στην επαιτεία, το θύμα, συνήθιζαν να τη συνοδεύουν η μητέρα αλλά και η αδερφή της.

Χτυπούσε τη Φαίη στη κοιλιά, χοροπηδούσε πάνω της
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι «η γυναίκα που την φιλοξενούσε, χτυπούσε την Φαίη στην κοιλιά. Μια από αυτές τις φορές είχε αρχίσει να χοροπηδάει πάνω της.

Η Φαίη είχε νοσηλευτεί πολλές φορές σε νοσοκομείο τραυματισμένη από τους διαδοχικούς ξυλοδαρμούς της.

Ήταν τόσο άσχημη η κατάστασή της πουν δε μπορούσε να μιλήσει. Ο θάνατός της ήταν μαρτυρικός. Την τυλίξανε με μία κουβέρτα, από το σπίτι της Κυψέλης, και την πέταξαν».

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ακόμη ότι η 23χρονη Φαίη δυο μήνες πριν βρεθή νεκρή, είχε αποβάλει βίαια στον 8ο μήνα.

Στυγερή δολοφονία
Αν και η ταυτοποίηση της σορού της καθυστέρησε σημαντικά ως αιτία θανάτου είχε προσδιοριστεί βάσει της νεκροψίας – νεκροτομής το «πνευμονικό οίδημα» και οι «πρόσφατες ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις», ωστόσο τελικά επρόκειτο για στυγερή δολοφονία.

«Ο Θεός με λυπήθηκε και η δικαίωση ήρθε»

Ο πατέρας της ήταν εκείνος ο οποίος από την πρώτη στιγμή έλεγε πως η κόρη του είχε δολοφονηθεί όμως το αρχικό πόρισμα του ιατροδικαστή έκανε λόγο για ισχαιμικό επεισόδιο.

«Αυτήν την στιγμή δεν μπορώ να πω πολλά. Δεν είμαι σε κατάσταση που να μπορώ να μιλήσω. Έκαναν αγώνα μεγάλο για το παιδί μου. Ο Θεός με λυπήθηκε και η δικαίωση ήρθε», είπε ο πατέρας της άτυχης κοπέλας όπως μετέδωσε το πρωί της το Mega και η εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

Πριν από λίγες μόνο ημέρες η κατηγορούμενη, πλέον, μητέρα της Φαίης, είχε μιλήσει στην εκπομπή LIVE NEWS και εμφανιζόταν συγκλονισμένη ακόμα από τον θάνατο της κόρης της.

Σύμφωνα με την αστυνομία αλλά και από όσα είχε καταγγείλει ο πατέρας της Φαίης η κόρη του βιώνε έναν Γολγοθά.

Η ίδια η σπιτονοικοκυρά υποστήριζε πως η εν λόγω γυναίκα αντιμετώπιζε παθολογικά προβλήματα αλλά η αστυνομία κατέληξε ότι είχε αντίστοιχη κακοποιητική συμπεριφορά.