Η Χαμάς, εξαπέλυσε επίθεση με ρουκέτες σε συνοικία του Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι, ο ένας εξ αυτών σοβαρά.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα, από τις ρουκέτες, οι οποίες δεν αναχαιτίστηκαν από το Iron Dome, τραυματίστηκε ένας άνδρας ηλικίας περίπου 20 ετών, οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και μία γυναίκα 43 ετών, που δεν διατρέχει κίνδυνο.

Σε βίντεο που κατέγραψαν κάτοικοι στην περιοχή, φαίνονται οι καπνοί και τα συντρίμμια από την έκρηξη των πυραύλων, καθώς και η βοήθεια που παρέχεται στους τραυματίες.

Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι έχει θέσει υπό τον έλεγχό του κυβερνητικά κτίρια του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στην πόλη της Γάζας, ιδίως το κοινοβούλιο και κτίρια της κυβέρνησης και της αστυνομίας.

Μετά την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος, που στοίχισε τη ζωή σε 1.200 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει αδιάκοπα τη Λωρίδα της Γάζας και τα άρματα μάχης του σφίγγουν πλέον τον κλοιό τους στην πόλη της Γάζας, κυρίως γύρω από νοσοκομεία, τα οποία χρησιμοποιούνται, σύμφωνα με το Ισραήλ, ως κέντρα εφοδιασμού και στρατιωτικές βάσεις από τη Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έθεσε υπό τον έλεγχό του το «κοινοβούλιο της Χαμάς, την έδρα της κυβέρνησης, τα αρχηγεία της αστυνομίας της Χαμάς και σχολή μηχανικών που χρησίμευε στην παραγωγή και την ανάπτυξη όπλων».

Την ίδια ώρα, ο ηγέτης των Χούτι της Υεμένης, δεσμεύτηκε, ότι η οργάνωσή του θα συνεχίσει τις επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ και ότι οι δυνάμεις του θα αναζητούν ισραηλινά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και στο στενό Μπαμπ ελ Μάντεμπ.

«Κρατάμε ανοιχτά τα μάτια για να παρακολουθούμε συνεχώς και να αναζητούμε οποιοδήποτε ισραηλινό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα, ιδίως στο Μπαμπ ελ Μάντεμπ και κοντά στα χωρικά ύδατα της Υεμένης» ανέφερε ο Αμπντουλμαλί, Αλ Χούθι σε ομιλία του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Η οργάνωση, που στηρίζεται από το Ιράν, έχει εξαπολύσει πολλές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον του Ισραήλ τις τελευταίες εβδομάδες, ένα γεγονός που εγείρει φόβους για τη διάχυση του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στην ευρύτερη περιοχή. Οι Χούθι ελέγχουν τη βόρεια Υεμένη και τα παράλια της χώρας στην Ερυθρά Θάλασσα.