Με τις εξελίξεις -ή μάλλον τις… αποχωρήσεις- να είναι συνεχείς στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 15 Νοεμβρίου το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος, στον απόηχο της «επεισοδιακής» συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Όσον αφορά το τι θα πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων, επί τάπητος αναμένεται να τεθεί ο πολιτικός και οργανωτικός σχεδιασμός του κόμματος όπως επίσης και τα επόμενα βήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι πρώτες «αντιδράσεις» από Κασσελάκη – Τι θα κάνει η Αχτσιόγλου
Αρκετό ενδιαφέρον προκύπτει από την πρώτη συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη μετά το πέρας της συνεδρίασης Κεντρικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη δόθηκε στη δημοσιότητα η συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μίλησε στην τηλεόραση του mega σχετικά με τις αποχωρήσεις των Τσακαλώτου και Πέρκα αλλά και για το γεγονός ότι «έτεινε χείρα φιλίας» στην Έφη Αχτσιόγλου.

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εξελίξεις, είπε ότι «Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος που αυτοαποκαλείται αριστερός αντιδρά στην άμεση δημοκρατία», ενώ για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Πέτη Πέρκα που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αρνούνται να επιστρέψουν τις έδρες τους είπε: «Κώδικα δεοντολογίας δεν είχαν συμφωνήσει; Το καταστατικό λέει ότι πρέπει να παραδώσουν την έδρα τους. Προφανώς το καταστατικό ισχύει μόνο όταν βολεύει τον καθένα».

Σχετικά το τηλεφώνημα στην Έφη Αχτσιόγλου, είπε πως την πήρε τηλέφωνο για να τείνει χείρα φιλίας ενώ τόνισε πως πρέπει να στρωθεί στη δουλειά για να φτιάξει πρόγραμμα και να μπορέσει να κυβερνήσει.

Όσον αφορά τώρα την πρώην υπουργό, άπαντες εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν την επόμενη κίνηση της καθώς οι φήμες περί αποχώρησης έχουν φουντώσει ενώ ακόμα δεν είναι σίγουρο το αν θα παραστεί στη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου, μετά το σκληρό κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την ομάδα της αλλά και τις αναφορές της ιδίας περί… Alt rigt μεθόδους του προέδρου.

Ποιοι θα συμμετάσχουν
Στη συνεδρίαση, πέραν του κ. Κασσελάκη, θα λάβουν μέρος οι γραμματείς Ράνια Σβίγκου και Γ. Βασιλειάδης, ο επικεφαλής της Κ.Ο. Σωκράτης Φάμελλος, η γραμματέας της Κ.Ο. Θοδώρα Τζάκρη, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, η Έφη Αχτσιόγλου, η Ρένα Δούρου και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Αποχωρεί ο Μπαλτάς: «Κόμμα το οποίο δεν έχει σχέση με την Αριστερά»
Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στην εκπομπή του Ertnews Update o Αριστείδης Μπαλτάς. Ο πρώην υπουργός απάντησε σχετικά με το αν θα παραμείνει η αν θα αποχωρήσει από το κόμμα λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Έτσι το βλέπω. Υπάρχει μια προοπτική αποχώρησης και πιστεύω πάρα πολλών ανθρώπων είναι υπαρκτή η προοπτική. Τα λένε τα ρεπορτάζ, τα λένε διάφοροι από δω και από κει. Γνώση έχω ότι αποχωρούν κατά ομάδες ή ατομικά πάρα πολλοί άνθρωποι στο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι της αρμοδιότητας έτσι που έχει εξελιχθεί η τηλεόραση της αρμοδιότητας της τηλεόρασης, αλλά είναι πάρα πολλοί άνθρωποι, πολλοί αξιόλογοι σύντροφοι που αποχωρούν από όλες τις μεριές, από όλα τα μέρη της Ελλάδας, από όλες τις οργανώσεις μελών, είτε γράφοντας κάποιο κείμενο κριτικό, είτε και σιωπηλά κάποιες φορές».