Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής, τη διαφωνία του με την πρόταση του ΚΚΕ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής κι επέμεινε ότι με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, θα διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος των Τεμπών αλλά και οι ευθύνες των υπουργών Καραμανλή – Σπίρτζη.

Ο κ. Ανδρουλάκης, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι θα συνεργαστεί με τον οποιονδήποτε για τη συγκάλυψη, όπως έκανε με τις υποκλοπές και τον Βελόπουλο το ίδιο κάνει τώρα με το ΚΚΕ. «Συνεργαστήκατε με τον Βελόπουλο και τώρα είστε έτοιμοι να εκμεταλλευτείτε το λάθος που έκανε το ΚΚΕ για να πετύχετε πάλι την συγκάλυψη». Ακόμη, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι προχθές κατήγγειλαν το ΚΚΕ ως δεκανίκι της κυβέρνησης, όμως τώρα υπερψηφίζουν την πρόταση για την εξεταστική επιτροπή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε και στη σύμβαση 717 τονίζοντας ότι «δεν μπορείτε να πείτε ότι δεν ξέρατε και ότι δεν γνωρίζατε γιατί με εμπιστευτικό έγγραφο της η Εθνικής Αρχή Διαφάνειες όχι μόνον εντόπιζε τις καθυστερήσεις αλλά έδειχνε ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι». Επιπλέον, διερωτήθηκε για ποιο λόγο ο πρώην υπουργός, Κώστας Αχ. Καραμανλής, «καταχώνιασε», όπως είπε, το το έγγραφο που έδειχνε τα πρόσωπα που ήταν υπεύθυνα για την καθυστέρηση.