Ένοχο και σε δεύτερο βαθμό, έκρινε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ευβοίας, τον δάσκαλο, ο οποίος δίδασκε σε δημοτικό της Ερέτριας και πριν από 3,5 χρόνια είχε συλληφθεί έπειτα από ανώνυμη καταγγελία για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου.

Ο δάσκαλος, είχε κατηγορηθεί για κατ’ εξακολούθηση γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που είχε συμπληρώσει τα 12 όχι όμως και τα 14 έτη, όπως επίσης για πορνογραφία ανηλίκου με τη μορφή της προμήθειας και της κατοχής φωτογραφικού υλικού.

Μετά τη δίκη, που κράτησε αρκετό καιρό, το δικαστήριο αποφάσσε ότι ο δάσκαλος πρέπει να κηρυχθεί ένοχος χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών όπως αναφέρει το eviathema.gr.

Ο συνήγορος της οικογένειας της ανήλικης, που σήμερα έχει πια ενηλικιωθεί, Γιάννης Καλαβρής, δήλωσε ότι η απόφαση αυτή αποτελεί μια νομική δικαίωση για την οικογένεια και ιδίως για την εντολέα του.

Έπειτα από καταγγελία καθηγήτριας της περιοχής, το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδος προχώρησε στη σύλληψή του. Οι αστυνομικοί, κατάφεραν να συλλέξουν εκατοντάδες φωτογραφίες και μηνύματα από το κινητό του δασκάλου, στις οποίες φαινόταν να είναι σε περιπτύξεις με το παιδί.

Ακόμη, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κατά την ακροαματική διαδικασία ο δάσκαλος ανακάλεσε την ομολογία του και αρνήθηκε τα πάντα δηλώνοντας θύμα σκευωρίας υποστηρίζοντας ότι το μόνο του σφάλμα είναι ότι είναι ρομαντικός. Όσο για τις φωτογραφίες που βρέθηκαν στο κινητό του υποστήριξε ότι κάποιος δόλιος τις «φύτεψε» για να τον ενοχοποιήσει. Ο ισχυρισμός αυτός δεν έγινε πιστευτός από το δικαστήριο και προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό του προεδρείου όπως επίσης και η δήλωση του δικηγόρου του ότι τα παιδιά «πλέον προκαλούν αντιδράσεις αναβιβάζοντας προκλητικές φωτογραφίες στα social media».

Ο δάσκαλος, δε δίστασε ακόμη να κατηγορήσει και την ανήλικη την οποία αποπλάνησε: «Ο Θεός να την συγχωρέσει για αυτό που μου έκανε».

Τη μαθήτρια κατηγόρησε έντονα και η σύντροφος του καταδικασθέντος, η οποία τον υποστήριζε σθεναρά σε όλη τη διαδικασία.