Ένα βίντεο, καταγράφει τη δράση συμμορίας που διέρρηξε σκάφη στη μαρίνα Ελευσίνας, τα ξημερώματα της Πέμπτης (16/11).

Λίγο μετά τις 4 και 30 τα ξημερώματα της Πέμπτης, τέσσερα άτομα νεαρής ηλικίας προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σκάφος. Τράβηξαν το σκοινί για να το φέρουν πιο κοντά και τότε πήδηξαν πάνω σε αυτό, εντοπίζοντας την πρώτη κάμερα ασφαλείας. Στη συνέχεια, όπως φαίνεται σε βίντεο που μετέδωσε η εκπομπή Live News, βρέθηκαν στην πρύμνη του σκάφους οι τρεις από τους τέσσερις, με τον τέταρτο να παραφυλάει στο λιμάνι.

Έψαξαν τρόπο να μπουν μέσα ενώ οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν και τις συνομιλίες τους. Παρότι κάλυψαν για λίγο την κάμερα, δεν πτοήθηκαν, εξακολουθώντας να προσπαθούν να μπουν μέσα στο σκάφος, κάτι το οποίο τελικά κατάφεραν.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που διαχειρίζεται τα σκάφη, περιέγραψε τις εικόνες που αντίκρισε μόλις άνοιξε το καταγραφικό υλικό της κάμερας. «Έχουν πιάσει όλα τα σκάφη και έχουν πάει σε ένα-ένα. Σε κάποια μπήκανε, σε κάποια δεν μπήκανε. Την ώρα που πηδήξανε στο σκάφος προσγειωθήκανε μπροστά στην κάμερα και βλέποντας την κάμερα χαμογελάγανε κιόλας, είχανε μία ευχαρίστηση στο πρόσωπό τους», ανέφερε.

«Σπάσανε τα πατώματα, σπάσανε τις οροφές, να φανταστείς ότι στις δύο καμπίνες μπροστά κατεβάσανε όλες τις οροφές κάτω, τις σπάσανε. Δεν ξέρω τι θέλανε να βρούνε. Εδώ στο δικό μας επειδή το βρήκαν πιο ενδιαφέρον κάτσανε περίπου δύο ώρες μέσα μπαίνοντας, βγαίνοντας, αρπάζοντας, κουβαλώντας πράγματα, ένας χαμός», ανέφερε θύμα της διάρρηξης.

«Μπήκα μέσα και είδα το σκάφος διαλυμένο. Έχει τηλεοράσεις, έχει ένα ηχοσύστημα, έχει κάτι δορυφορικά συστήματα για τις τηλεοράσεις, έχει μηχανήματα πανάκριβα», πρόσθεσε το θύμα.

Οι Αρχές εξετάζουν βιντεοληπτικό υλικό με τα πρόσωπά τους να φαίνονται.