Στα άμεσα σχέδια για την ενίσχυση και την αναβάθμισή του θαλάσσιου τουρισμού ώστε να αξιοποιηθεί σε μέγιστο βαθμό η δυναμική του, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στα μέλη της Ένωσης Μαρίνων Ελλάδας.

Η κ. Κεφαλογιάννη εστίασε στις βασικές παρεμβάσεις που προωθεί το υπουργείο για τους τουριστικούς λιμένες, που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με επίκεντρο την ενεργειακή/πράσινη αναβάθμιση των υποδομών, τη βελτίωση της προσβασιμότητας των εγκαταστάσεων και την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών των τουριστικών λιμένων.

Όπως τόνισε η υπουργός, «με την υλοποίηση του έργου αυτού, στοχεύουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών θαλάσσιου τουρισμού, στην κάλυψη της αυξημένης ζήτησης για τουρισμό yachting στην Ελλάδα που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα του προϊόντος, προωθώντας τη χώρα μας σε ακόμα υψηλότερες διεθνώς».

Η κ. Κεφαλογιάννη προανήγγειλε ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης τουριστικών λιμένων, με σκοπό την άνθιση της επενδυτικής δραστηριότητας, με προτεραιότητα όμως τον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.

Η προστασία των θαλάσσιων και παράκτιων περιοχών με τη διασφάλιση της αειφορίας και της βιωσιμότητας της τουριστικής δραστηριότητας είναι στρατηγικός στόχος του υπουργείου, υπογράμμισε η κ. Κεφαλογιάννη.