Ποσότητες ναρκωτικών, εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στα Χανιά και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αμπεριάς Αγίου Παντελεήμονα. Πρόκειται για το αποτέλεσμα συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, στην οποία έδρασε και ο αστυνομικός σκύλος της Δίωξης που φέρει το όνομα Βάντα.

Οι αστυνομικοί προέβησαν σε τρεις συλλήψεις ανδρών ηλικίας 47 έως 49 ετών ενώ κατάσχεσαν: Επτακόσια εβδομήντα εννέα γραμμάρια κοκαΐνης, 734 γρ. κάνναβης, 333 χάπια έκσταση, τρεις ζυγαριές ακριβείας, ποσότητα αυτοσχέδιων τσιγάρων με καπνό και κάνναβη, δύο κινητά τηλέφωνα, μία μοτοσυκλέτα.

Απολογούνται οι συλληφθέντες

Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου θα περάσουν οι δύο συλληφθέντες δύο άνδρες που κατηγορούνται για κατοχή διακίνηση κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Ο 44χρονος κτηνοτρόφος και ο 36χρονος οδηγήθηκαν την περασμένη Παρασκευή ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος για κατ’ επάγγελμα διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή. Στη συνέχεια ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα, Δευτέρα.

Πώς έγινε η σύλληψη

Τις τελευταίες ημέρες οι αστυνομικές αρχές έχοντας συλλέξει πληροφορίες για την δράση των δύο ανδρών τους είχαν θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση.

Τελικά, χθες αποφάσισαν να προχωρήσουν στην σύλληψή τους. Δύο ομάδες αστυνομικών σταμάτησαν τους δύο άνδρες σε διαφορετικά σημεία και τους συνέλαβαν καθώς βρήκαν πάνω τους μικροποσότητα ναρκωτικών.

 

Στη συνέχεια πήγαν και έκαναν έλεγχο σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο που βρίσκεται σε χωριό του δήμου Μαλεβιζίου το οποίο και χρησιμοποιούνταν ως καβάτζα φύλαξης ναρκωτικών με κύριο υπεύθυνο τον 44χρονο κτηνοτρόφο. Εκεί οι αρχές βρήκαν θαμμένα κάτι βαρέλια στα οποία είχαν κρύψει την τεράστια ποσότητα κοκαΐνης, τα πυρομαχικά καθώς και το καλάσνικοφ.

Τέλος, οι αρχές προχώρησαν και σε έρευνα στα σπίτια τους και όπως διαπίστωσαν το μεγάλο χρηματικό ποσό φυλάσσονταν στο σπίτι του 36χρονου.

Τα ευρήματα

Αναλυτικά οι αρχές βρήκαν και κατάσχεσαν συνολικά:

1,2 κιλό κοκαΐνη, καλάσνικοφ, πιστόλι, περιστροφο με θήκη, κυνηγετικό όπλο, 5 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 3 γεμιστήρες, 445 σφαίρες, 2,1 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδα, 15.100 ευρώ σε μετρητά, ξιφολόγχη πολεμικού τυφεκίου, 5 κινητά τηλέφωνα ενώ κατασχέθηκαν δύο αγροτικά και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.