Ενοχλημένος από το ύφος που χρησιμοποίησε η Έλενα Ακρίτα για τον Νάσο Ηλιόπουλο με αφορμή την αναφορά του τελευταίου για «βούρκο» στον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Είδα μια νέα βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, την κυρία Ακρίτα που άρχισε να λέει να φύγει ο Ηλιόπουλος. Μα αν είναι δυνατόν; Το πολιτικό θάρρος συμπλέκεται καμια φορά με το πολιτικό θράσος. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι πολιτικά αυτεξούσιοι να θεωρούν ότι μπορούν να μιλάνε για όλους και για όλα χωρίς μέτρο και χωρίς να σκεφτουν τι τους έφερε σε αυτή τη θέση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης στο Action24.

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι και ο Παύλος Πολάκης «το 2012 ήταν με τον κ. Καζάκη και το 2015 μπήκε στις γραμμές μας και ήταν σύντροφος. Όχι όμως το αντίθετο όσοι θεωρούν ότι είναι σωστή η ρότα που μπήκε η υπόθεση να κουνάνε το δάχτυλο σε ανθρώπους που έχουν δείξει έργο στον ΣΥΡΙΖΑ. Λίγος συγκρατημός καλό είναι».

Όπως είπε με δηκτικό τρόπο «σε όλες τις θέσεις μπήκαν συγκεκριμένοι σύντροφοι που θεωρούν ότι είναι η ώρα τους να βάλουν τη σφραγίδα τους».

Κατά τον Νίκο Βούτση, ο οποίος αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την Ομπρέλα στη θυελλώδη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, εξήγησε ότι «μια στενή ομάδα γύρω από τον Στέφανο Κασελάκη δεν είναι υπερασπίσιμη δημόσια».

«Την πολιτική, το ήθος, το ύφος, τη μαγκιά, την εχθροπάθεια, τις απειλές, είναι εκτός τόπου και χρόνου όλων των παραδόσεων. Των ανανεωτών του ΚΚΕ του ΠΑΣΟΚ που έφυγαν γιατί σε κάποια φάση και στο ΠΑΣΟΚ υπήρχε αυτή η εχθροπάθεια» συμπλήρωσε ο κ. Βούτσης.

Κατά τον κ. Βούτση ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πέσει έξω στις προβλέψεις του «γιατί ο κόσμος της αριστέρας και γενικά ο κόσμος που θέλει μια ελπίδα βλέπει τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως θέλουν να του τα παρουσιάσουν. Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης είχε πει ότι θα είναι μια τομή που θα εμπνεύσει ένα νέο κόσμο. Συμβαίνει το αντίθετο και σωστά συμβαίνει γιατί όταν ένα κόμμα πηγαίνει για μετάλλαξη και από αριστερό να γίνει κεντρώο και ο κόσμος το καταλαβαίνει όταν μιλάνε για το μαξιλάρι των 37 δισ. τη μια ότι είναι θεϊκό και την άλλη μνημονιακό, από τις αντιφάσεις αυτές αυξάνεται η αναξιοπιστία του. Το θέμα της αναξιοπιστίας σε ένα βαθμό ήταν ένα βασικό και του ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη φάση και γι αυτό χάθηκαν τόσοι ψήφοι».

Όσον αφορά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «προφανώς είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά πολύ αργά. Εγώ και πολλοί αλλοι δεν ζητήσαμε ποτέ την παρέμβασή του σεβαστήκαμε την άποψή του. Δεν είναι πάντως προς κακόν η παρέμβασή του».

Όπως είπε ο κ. Βούτσης για τον Αλέξη Τσίπρα νιώθω «μόνο συντροφικότητα με την έννοια της κοινής διαδρομής και ευθύνης για πράγματα που ποτέ δεν επιτρέπεται ακόμα και δημόσια να συζητήσουμε».

ΠΗΓΗ: protothema.gr