Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας από το βήμα του 7ου Thessaloniki Summit, χαρακτήρισε «ευχάριστη εξέλιξη» το γεγονός ότι η τάση «6 συν 6» υπό την Έφη Αχτσιόγλου, δεν έχει αποχωρήσει από το κόμμα.

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στην εσωκομματική κρίση, δήλωσε ότι όλοι κρίνονται «δείχνοντας» και προς την πλευρά του Παύλου Πολάκη, τάχθηκε υπέρ της υγιούς επιχειρηματικότητας και χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη «στυγνό», εγκαλώντας τον ότι εφαρμόζει οριζόντια μέτρα, με αφορμή το σχέδιο νόμου για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών.

Για το νέο που ο ίδιος κομίζει στην πολιτική ζωή, ο κ. Κασσελάκης απάντησε πως «είναι μία επιστροφή στην αν μου επιτρέψεις να το πω έτσι στην παλιά νοικοκυρεμένη Ελλάδα», υπενθυμίζοντας ότι οι «πρώτες προτάσεις που έκανα όταν κατέθεσα τη δικιά μου πολιτική πρόταση στην κρίση του κοινού ήταν για την κατάργηση των ασυλιών. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε πολίτες δύο κατηγοριών στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Για τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο νέος πρόεδρος του κόμματος τόνισε πως δεν έφυγε η ομάδα της «Ομπρέλας», αλλά μερικά στελέχη που ευθυγραμμίζονταν με συγκεκριμένα πρόσωπα, λέγοντας πως είναι «ένας κόσμος που εγώ τον ενστερνίζομαι».

Ακόμη, απέστειλε νέο μήνυμα προς την «ομάδα Αχτσιόγλου», υποστηρίζοντας ότι «χθες είπα το πρωί σε μια συνέντευξή μου στο ράδιο ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή και την αγωνία του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Το ίδιο λέω και τώρα δεν έχω δει κάποια ανακοίνωση από την πλευρά τους ή κάποια απόφαση, το οποίο σημαίνει ότι παραμένουν στη βουλή». Στο πλαίσιο αυτό, «από τη στιγμή που παραμένουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι μέρος της ομάδας μας και αυτό είναι μια ευχάριστη εξέλιξη».

Για το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να περάσει τρίτος, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε: «Ο ελληνικός λαός επέλεξε και με διαφορά τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Θα είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση αυτό είναι η βούληση της Ελληνίδας και του Έλληνα». Κληθείς να σχολιάσει τυχόν απώλειες από τη γενιά των «40ρηδων» σε στελεχιακό δυναμικό, σημείωσε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει «είναι οι φρέσκιες ιδέες», συμπληρώνοντας πως «η ηλικία δεν είναι το παν».

Για την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη κατά της συναδέλφου του, Σία Αναγνωστοπούλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εξήγησε πως ο στόχος μας είναι να μπορέσουμε να εκπροσωπήσουμε το κόσμο μας που δεν έχει φωνή, για να προσθέσει ότι «όπως είπα στην Κεντρική Επιτροπή όλοι θα κριθούν από το έργο που θα παραγάγουν και αυτό ισχύει προς πάσα κατεύθυνση».